Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kesä voi maistua talousvedessä Vaasan alueella

Jaa
Kesän aikana Vaasan Veden toiminta-alueen asukkaat voivat havaita poikkeamia talousveden hajussa ja maussa. Lämmenneet kesät ovat aiheuttaneet viime vuosina tarpeen tehostaa talousveden desinfiointia erityisesti loppukesästä.

Vesi Kyrönjoessa ja maastossa kulkevissa talousvesiputkissa on lämpimimmillään heinäkuun loppupuolella ja elokuussa. Lisädesinfioinnin voi havaita talousvedessä poikkeavana hajuna ja makuna.

Talousveden desinfiointiin käytetään vain hyväksyttyä ja turvallista kemikaalia ja aineiden annostelumäärät alittavat sallitut rajat hyvin selkeästi. Vaasan kaupungin ympäristöosaston terveysinsinöörit valvovat asiaa.

Vaasan Veden toimittamaa talousvettä tutkitaan normaalitilanteessa säännöllisesti vesilaitoksella ja ottamalla näytteitä verkoston eri osista.

Kun mahdollisia maku- tai hajuhaittoja ilmenee, tehostetaan näytteiden ottoa ja tutkimista huomattavasti. Lisäksi ongelma-alueilla lisätään veden vaihtuvuutta juoksuttamalla vettä maastoon.

Haju- ja makuhaitoista ei terveydellistä haittaa

Talousvedelle ehdoton vaatimus on aina se, että vesi ei saa aiheuttaa käyttäjilleen terveydellistä haittaa.

Kesällä mahdollisesti havaittavat maku- ja hajuhaittatilanteet eivät ole kuitenkaan sellaisia, jotka olisivat säännösten mukaisia terveydellisiä haittoja. Näin ollen talousveden käyttökieltoa edellä mainituista syistä ei ole aikaisempina vuosina ollut tarvetta asettaa.

Ennakoituja talousveden laatuhäiriöitä voi tulla tälläkin kesäkaudella.

- Kannustamme asiakkaita laittamaan vesilaitokselle palautetta ensisijaisesti Vaasan kaupungin palautepalvelun kautta osoitteessa feedback.vaasa.fi. Akuutissa isommassa häiriössä voi soittaa asiakaspalveluun (06) 325 1111 tai vesilaitoksen käytönvalvojalle numeroon (06) 325 4151, Vaasan Veden toimitusjohtaja Irma Hyry kehottaa.

Vaasan Vesi pahoittelee etukäteen mahdollisia poikkeamia talousveden hajussa ja maussa sekä pyrkii selvittämään keinoja, joilla mainitut talousveden laatuhäiriöt voi poistaa tai ainakin saada vähentymään.

Yhteyshenkilöt

Vaasan Vesi: kemisti Mari Pispa, puh. 040 620 5492, mari.pispa@vaasa.fiVaasan kaupungin ympäristöosaston terveysinsinöörit:


Eila Rinta-Rahko, puh. 040 5255519, eila.rinta-rahko@vaasa.fi


Ilona Peurala, puh. 040 1821160, ilona.peurala@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme