Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kesäkävelykadulle näyttäviä valoinstallaatioita ja kukkaistutuksia

Jaa

Hovioikeudenpuistikon kesäkävelykatu saa tällä viikolla rutkasti lisää väriä ja valoa. Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle tulee näyttäviä valoinstallaatioita ja kukkaistutuksia.

Valoperhoset odottavat jo sytyttämistään Hovioikeudenpuistikolla.
Valoperhoset odottavat jo sytyttämistään Hovioikeudenpuistikolla.

Vaasan kaupungin kuntatekniikka toteuttaa kävelykadulle muun muassa valokatoksen, jonka yhteydessä on värikkäitä perhosia. Lisäksi kävelykadun päälle tulee vaijerivaloja ja Kirkkopuistikon kaivo saa näyttävän julkisivuvalaistuksen.

– Valot sytytetään torstaina 12.8. ja ne jäävät puistikolle pidemmäksi aikaa, mahdollisesti jopa pysyvästi. Toivottavasti niistä on paljon iloa iltojen jo hämärtyessä, sähköteknikko Harri Heino kertoo.

Valojen lisäksi kävelykadulle tulee valtavasti kehäkukkia laatikoissa. Kaupunkilaiset voivat hakea laatikoista kukkia koteihinsa omassa aikataulussaan, kokoontumisrajoitukset huomioiden. Kukista voi jakaa kuvia sosiaaliseen mediaan tunnisteella #myvaasa tai merkitä julkaisuun viheralueyksikön tili @puistotvaasa.

– Ajatuksena on, että kehäkukat ovat paikoillaan pari viikkoa ja niitä saa poimia vapaasti, puutarhuri Inger Norrgård sanoo.

Aiemmin kesällä kävelykadulle asennettiin muun muassa näyttävä porttirakennelma, kukkaistutuksia ja siirreltäviä penkkejä, joiden lisäksi ravintoloiden terassit ovat olleet tavanomaista isompia koko kesän ajan.

Uudet valot ja kukkaistutukset maksetaan pääosin Hedmanin säätiön tuotoista, joita on tarkoitettu käytettäväksi Vaasan kaupungin kaunistamiseen.

 

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Valoperhoset odottavat jo sytyttämistään Hovioikeudenpuistikolla.
Valoperhoset odottavat jo sytyttämistään Hovioikeudenpuistikolla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme