Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kesäkävelykatu avataan tänä vuonna jo huhtikuussa

Jaa
Hovioikeudenpuistikon kesäkävelykatu avataan jälleen Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle. Tänä vuonna kävelykatu on avoinna aiempaa pidempään, kun avajaisia vietetään jo 28.4., ja järjestelyt puretaan vasta 15.9. Neljättä kertaa toteutettava kesäkävelykatu on kerännyt paljon positiivista palautetta paitsi asukkailta, myös alueen yrittäjiltä ja asiakkailta.
Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari

Kesäkävelykadulle on tulossa viime vuosien tapaan muun muassa näyttävä porttirakennelma ja kukkaistutuksia, joiden lisäksi ravintoloiden terassit tulevat olemaan tavanomaista isompia. Alueelle on tulossa lisäksi istumapaikkoja sekä isoja ruukkuja, joihin istutetaan kesäkukkia ja jotka osittain toimivat samalla liikenteenjakajina.

Kävelykatu tuo muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli suljetaan läpiajoliikenteeltä Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon väliseltä osuudelta. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ja Raastuvankadun ylittävä suojatie merkitään koko kesäkävelykadun levyiseksi.

Huolto ja tonteille ajo tapahtuu Kirkkopuistikon puolelta. Alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Puistikon eteläiseltä puolelta varataan vasen ajokaista aikarajoitetulle pysäköinnille ja jakeluautoille, jolloin pysäköintipaikkojen määrä säilyy ennallaan ja on kesäajan ilmaista.

Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta. Hovioikeudenpuistikon bussipysäkki poistuu käytöstä kesän ajaksi.

Vaasan kävelykeskusta laajeni viime vuonna pysyvästi rautatieaseman ja Pitkänkadun välillä. Kävelykeskustaa on tarkoituksena laajentaa myös rannan suuntaan tulevina vuosina.

Kävelykeskustan yleissuunnitelma koskee koko Hovioikeudenpuistikkoa, torin ympäristöä sekä osittain liikekeskustan palokatuja ja muita keskeisiä katualueita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelypäällikkö Jori Löfbacka, puh. 040 354 3494, jori.lofbacka@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme