Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kesäkiertue Helsingin leikkipuistoihin

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut lähtevät 1.6.–26.6. kesäkiertueelle Helsingin leikkipuistoihin. Kesäkiertueella leikkipuistosta voi bongata kirjastoauton, liikkua koko perheen voimin liikunnanohjaajien innostamana, osallistua taidepajaan tai nauttia musiikista.

Muun muassa Helsingin toinen lastenkirjastoauto Skidi vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa. Kuva: Maarit Hohteri
Muun muassa Helsingin toinen lastenkirjastoauto Skidi vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa. Kuva: Maarit Hohteri

Kesäkiertueella vieraillaan seitsemässä leikkipuistossa. Mukana ovat leikkipuistot Filpus, Kimmo, Lohikäärme, Puskakulma, Soihtu, Seppä ja Vähätupa. Kussakin leikkipuistossa vieraillaan useamman kerran kesäkuun arkipäivien aikana.

Kesäkiertueella mukana olevissa leikkipuistoissa ei ole tänä kesänä tarjolla puistoruokailua ja ne sijaitsevat vilkkailla paikoilla. Kiertueen tavoitteena on ilahduttaa puistoissa asioivia perheitä pop up -tyyppisillä, pienimuotoisilla taide-, kirjallisuus- ja liikuntavierailuilla korona-ajan turvallisuusasiat tarkasti huomioiden. Leikkipuistoissa jaetaan myös lapsiperheiden kesäarjen iloisen yhdessä tekemisen vinkkilistaa.

"Toteutamme ensimmäistä kertaa kesäkiertueen leikkipuistossa. Koska korona-aika rajoittaa meidän kaikkien elämää, haluamme ilahduttaa kiertueella helsinkiläisiä lapsiperheitä. Kiertue on pop up -tyylinen, joten se on yllätys kaikille. Otamme tästä kiertueesta oppeja ja suunnitelmissamme on myös tulevina kesinä tarjota hauskaa tekemistä leikkipuistoissa, mutta myös esimerkiksi palvelutaloissa, kauppakeskuksissa tai terveysasemien pihoilla”, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja.

Kesäkiertueen päivämäärät ja paikat:

ma 1.6. Kimmo (liikunta), Lohikäärme (kirjastoauto)
ti 2.6. Filpus (liikunta), Puskakulma (kirjastoauto)
ke 3.6. Soihtu (liikunta), Vähätupa (kirjastoauto)
to 4.6. Seppä (liikunta), Kimmo (kirjastoauto)
pe 5.6. Filpus (kirjastoauto)
ma 8.6. Lohikäärme (liikunta), Puskakulma (kulttuuri), Soihtu (kirjastoauto)
ti 9.6. Puskakulma (liikunta), Vähätupa (kulttuuri), Seppä (kirjastoauto)
ke 10.6. Vähätupa (liikunta), Kimmo (kulttuuri), Lohikäärme (kirjastoauto)
to 11.6. Kimmo (liikunta), Filpus (kulttuuri), Puskakulma (kirjastoauto)
pe 12.6. Filpus (liikunta), Soihtu (kulttuuri), Vähätupa (kirjastoauto)
ma 15.6. Seppä (kulttuuri), Kimmo (kirjastoauto)
ti 16.6. Lohikäärme (kulttuuri), Filpus (kirjastoauto)
ke 17.6. Puskakulma (kulttuuri), Soihtu (kirjastoauto)
to 18.6. Vähätupa (kulttuuri), Seppä (kirjastoauto)
ma 22.6. Soihtu (liikunta), Kimmo (kulttuuri)  
ti 23.6. Seppä (liikunta), Filpus (kulttuuri)  
ke 24.6. Lohikäärme (liikunta), Soihtu (kulttuuri)  
to 25.6. Puskakulma (liikunta), Seppä (kulttuuri)  
pe 26.6. Vähätupa (liikunta), Lohikäärme (kulttuuri)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuuli Salospohja
Liikuntapalvelupäällikkö
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut
040 4184674, tuuli.salospohja@hel.fi

Kuvat

Muun muassa Helsingin toinen lastenkirjastoauto Skidi vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa. Kuva: Maarit Hohteri
Muun muassa Helsingin toinen lastenkirjastoauto Skidi vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa. Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjasto aloittaa omatoimikäytön kolmessa kirjastossa14.7.2020 15:30:00 EESTTiedote

Herttoniemen, Laajasalon ja Suomenlinnan kirjastot aloittavat kesän aikana omatoimikäyttö-palvelun, jossa asiakkaat voivat käyttää kirjastoa varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Suomenlinnan kirjastossa omatoimikäyttöä on tarjottu jo aikaisemmin, mutta koronatilanteen vuoksi palvelu on ollut tauolla. Nyt omatoimikäyttö-palvelu alkaa myös Laajasalon kirjastossa 13.7. ja Herttoniemen kirjastossa 3.8. Suomenlinnassa omatoimikäyttö jatkuu perjantaista 17.7. lähtien. Suomenlinnan omatoimikäyttö on tarkoitettu vain alueen asukkaille, muiden kirjastoiden omatoimikäyttö-palvelut ovat avoimia kaikille kirjaston asiakkaille.

Meröppet påbörjas i tre bibliotek av Helsingfors stadsbibliotek14.7.2020 15:29:00 EESTTiedote

Meröppet påbörjas under sommaren i biblioteken i Hertonäs, Degerö och Sveaborg, där kunderna kan använda biblioteket utanför de egentliga öppettiderna. Man har redan tidigare erbjudit meröppet i biblioteket i Sveaborg men servicen har varit på paus på grund av coronasituationen. Nu börjar meröppet även i biblioteket i Degerö den 13 juli och i Hertonäs den 3 augusti. Meröppet fortsätter från och med fredagen den 17 juli i Sveaborg. Meröppet i Sveaborg är avsett enbart för områdets invånare, meröppet-servicen inom de andra biblioteken är öppna för alla kunder.

Helsinki City Library to provide self-service operations in three locations14.7.2020 15:28:00 EESTPress release

In the summer, Herttoniemi, Laajasalo and Suomenlinna Libraries will begin providing self-service operations that enable customers to use the library independently outside the actual opening hours. Suomenlinna Library has provided customers with self-service use before, but due to the coronavirus situation, the service has been on hold. Now, self-service use will also be provided by Laajasalo Library from 13 July and Herttoniemi Library from 3 August. At Suomenlinna Library, the self-service operations will continue from Friday 17 July. In Suomenlinna, self-service use is only intended for local residents, but the self-service operations provided by the other libraries are open to all customers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme