Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL rySähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Kesäkodissakin kaivataan sähköä

Jaa

Kesämökkien kova kysyntä on jatkunut tänäkin vuonna. Romanttinen mummonmökki vai sittenkin rantasauna ja oma rauha? Kumpi tahansa, mutta lapset ja ystävät tulevat etsimään pistorasiaa puhelimen lataamiseen ja valokytkintä pihaliiterin seinästä.

Sähköllä saa toiminnallisuuksia, jotka lisäävät mökkiasumisen mukavuutta. Kuva Shutterstock
Sähköllä saa toiminnallisuuksia, jotka lisäävät mökkiasumisen mukavuutta. Kuva ShutterstockAjanmukaistettu ja riittävä sähköistys ovat nousseet osaksi mökkiunelmaa. Erämaaolosuhteiden sijaan yhä useampi haluaa laadukkaan toimivan vapaa-ajan asunnon, jossa voi viettää myös pitkiä aikoja tehden etätöitä. Eristäytymisen sijaan siellä vietetään enemmän aikaa ystävien kanssa seurustellen ilman jatkuvaa vedenkantoa ja puunhakkuuta.

Iso osa kesäasunnoista on jo saanut aikanaan sähköt eli muutamia pistorasioita ja valaisimen keskelle kattoa. Jatkojohtoja risteilee sisällä ja ulkona. Saunapolulla haparoidaan kantamusten kanssa elokuun pimeydessä.

Tähän uusi mökkiläissukupolvi haluaa selkeää tason parannusta. Ajatuksissa ovat myös uudet toiminnot kuten kameravalvonta, murtohälyttimet, lämmityksen etäohjaus ja auton latauspiste.

Kysely: pihalle halutaan valoa

Löydä sähkömies -palvelu toteutti piha- ja puutarhaharrastajille kohdistetun verkkokyselyn* sähköistyksestä. Siinä kysyttiin, mitä sähköasennuksia vastaaja aikoo teettää kotinsa tai vapaa-ajan asuntonsa piha-alueella tulevana kesänä.

Kyselyyn vastanneista yli tuhannesta henkilöstä 56 prosenttia aikoi parantaa ennen kaikkea pihan kulkureittien valaistusta.

Seuraavaksi suosituimpia kesän asennuskohteita ovat mm. liiketunnistimet valaistusta varten, piharakennuksen pistorasiat sekä ulkopistorasiat sähkökäyttöisiä työkaluja varten.

Lämmin syksy toimimalla nyt

Elokuun juhlista saa valoisat ja syyskuusta lämpimän pyytämällä sähköurakoisija käymään paikalla nyt. Yhdessä tarkastelemalla uudet valaisimet löytävät oikeat paikkansa ja ulkolämmittimet saavat kesän jatkumaan terassilla tai vaikkapa kesäkeittiössä.

Sähköurakoitsija tuntee ratkaisut, joilla tarpeet täyttyvät ja samalla auttaa ideoimaan parannuksia. Itse ei kannata lähteä rautakauppaan ostoksille, vaan valita hänen kanssaan laadukkaat tuotteet laajemmista ammattilaisvalikoimista.

Vaihtelevat lämpötilat ja kosteusolosuhteet edellyttävät nimenomaisesti ulkotiloja varten suunniteltuja asennustarvikkeita ja laitteita. Niiden tulee olla joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia. Sähköasentaja tuo tullessaan valitut, vaatimukset täyttävät tuotteet sekä asennustarvikkeet.

Sähköasennustyöt pihalla – kuten tietysti sisätiloissakin - on aina teetettävä urakointioikeudet omaavalla alan ammattilaisella. Häneltä asiakas saa paitsi takuun tehdyille töille, myös varmuuden siitä, että sähköasennukset on tehty turvallisuusmääräyksiä noudattaen niin, että niiden käyttö ei aiheuta omaisuuden tai hengenvaaraa.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäsenyyden piiriin kuuluvien sähköurakoitsijoiden yhteystiedot saat www.loydasahkomies.fi hakupalvelusta.

* puutarha.net Kuukauden kysymys, 1320 vastaajaa, toukokuu 2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Löydä sähkömies -palvelumallista:

Viestintäjohtaja Paula Ihamäki, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL, puh. 041 451 5482, paula.ihamaki@stul.fi

Kuvat

Sähköllä saa toiminnallisuuksia, jotka lisäävät mökkiasumisen mukavuutta. Kuva Shutterstock
Sähköllä saa toiminnallisuuksia, jotka lisäävät mökkiasumisen mukavuutta. Kuva Shutterstock
Lataa
Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STUL
Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STUL
Lataa
Ulos asennettavien pistorasioiden tulee olla suomalaisiin olosuhteisiin soveltuviksi testattuja ja mm. kosteussuojattuja. Kuva STUL
Ulos asennettavien pistorasioiden tulee olla suomalaisiin olosuhteisiin soveltuviksi testattuja ja mm. kosteussuojattuja. Kuva STUL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme