ELY-keskukset

Kesän 2021 päällystystyöt jatkuvat (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo)

Jaa

Sää on suosinut päällystystöiden toteutusta ja työt etenevät aikataulun mukaisesti. Pohjois-Savon ELY -keskus on pystynyt tekemään päällystysohjelmaan alkukesän aikana hieman lisäyksiä jatkamalla ohjelmassa olleiden kohteiden pituuksia.

Merkittävimmät lisäykset ovat valtatie 6:lla Tolosenmäen ja Mustalammen välillä sekä valtatie 5:llä Petosen rampin ja Karjalankadun rampin välisellä osuudella. Kävely ja pyöräilyväylien päällystystöitä tullaan tekemään yhteensä noin 13 km:n matkalla Ylämyllyllä, Siilinjärvellä ja Savonlinnassa. Maanteitä päällystetään yhteensä noin 332 kilometriä. Lisäksi tullaan toteuttamaan muita pienempiä huonokuntoisten päällysteiden täsmäkorjauksia paikkauksin.

Lähiaikoina päällystystöitä tehdään seuraavilla kohteilla:

Etelä-Savo

Parhaillaan tehdään päällystystöitä kantatie 71:llä Kerimäki-Seikanlampi kohteella noin 10 km:n matkalla. Kantatie 71:llä päällystetään myös noin 8 km:n pituinen päällystyskohde Seikanlampi. Kantatien 71:n päällystystöiden on suunniteltu valmistuvan 28.6.2021.

Kantatie 72:lla Mikkelistä Pieksämäen suuntaan päällystystyöt alkoivat 14.6.2021 kohteiden Palosuo noin 7 km:n ja Honkamäki noin 4 km:n matkalla. Kantatie 72:n päällystystöiden on suunniteltu valmistuvan 24.6.2021.

Pohjois-Savo

Rautavaaralla päällystetään parhaillaan kohteita maantie 870:lla Issakanpää-Heinäsuo noin 6 km:n ja Pärrinsuo noin 1 km:n matkalla. Maantie 870:n päällystystöiden arvioidaan valmistuvan kuluvan viikon 24 aikana.

Viikolla 25 alkavat päällystystyöt myös Sukevalla Vankilantiellä maantie 16299:llä, noin 4 km:n matkalla. Seuraavana on vuorossa Sukevan taajaman päällystystyöt 23-30.6.2021 välisenä aikana. Sukevalla taajamassa päällystetään maantie 5905 Sukevantie, välillä valtatie 5 - Rautatieasema noin 1,7 km:n matkalta. Lisäksi päällystetään maantie 16291 Asematien ja Järvenpääntien välillä noin 0,7 km:n matkalla. Lisäksi päällystetään edellisiin teihin liittyviä kävely- ja pyöräilyväylä noin 1,5 km:n matkalta

Valtatie 5:llä, Kuopion moottoritiellä päällystystöiden on suunniteltu alkavan 28.6.2021 kohteella Humalajoki-Petonen. Moottoritiellä tehdään myös muita päällystyskohteita heinäkuun aikana. Hiltulanlahden pohjoispuolella sijaitsevat kohteet tehdään yötyönä.

Pohjois-Karja

Joensuun alueella päällystystyöt ovat valmistuneet valtatie 6:n kohdetta Repokallio-Siihtala noin 5 km:n matkalla lukuun ottamatta. Kohteella yötyönä tehtävät päällystystyöt alkavat jyrsintätöillä illalla 15.6.2021 ja päällystystyöt seuravana iltana 16.6.2021 kahdella päällystysyksiköllä. Päällystystyöt valmistuvat torstaiaamuun 24.6.2021 mennessä.

Valtatie 9:llä päällystystyöt kohteella Onkamo-Kemie noin 19 km:n matkalla alkavat 20.6.2021. Kohteella tehdään päällystystöitä kahdella päällystysyksiköllä. Valtatie 9:n Onkamo-Kemie päällystystöiden on suunniteltu valmistuvan 29.6.2021.

Ilomantsissa alkavat 16.6.2021 maantie 522:n Ilomantsi-Mekrijärvi kohteen päällystystyöt noin 12 km:n matkalla ja niiden on suunniteltu valmistuvan 29.6.2021.

Liitteenä on yleisaikataulu, jossa on esitetty myöhemmin alkavien päällystyskohteiden toteutusaikataulu viikon tarkkuudella.

ELY-keskus toivoo tienkäyttäjiltä malttia sekä liikennejärjestelyjen noudattamista. Pidetään huoli työ- ja liikenneturvallisuudesta, sillä uudesta päällysteestä on pidempiaikainen hyöty, kuin töistä aiheutuva hetkellinen haitta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus
Projektipäällikkö Matti Antikainen
p. 0295 026 701, matti.antikainen(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kräftfiskesäsongen är snart här, är du redo?14.7.2021 09:14:49 EEST | Tiedote

För många finländare hör kräftfiske och kräftskivor till sommarens höjdpunkter och snart är den långa väntan över. Kräftfiskesäsongen inleds den 21 juli klockan 12 och pågår fram till den sista oktober. I synnerhet kvällar och nätter är bästa tiden för kräftfiske, men kräftorna traskar in i mjärdarna även dagtid. Kräftfiske är en kul upplevelse att dela tillsammans med vänner eller familjen. För familjens minsta är det ett oförglömligt äventyr att bege sig ut på en kräftfisketur i den mörknande sommarkvällen.

Ravustuskausi tulee, oletko valmis?14.7.2021 09:14:48 EEST | Tiedote

Monelle suomalaiselle ravustus ja ravuilla herkuttelu on kesän kohokohta. Nyt odotus palkitaan, sillä ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Etenkin ilta ja yö ovat parasta ravustusaikaa, mutta saksiniekka kävelee mertaan päivisinkin. Parhaimmillaan ravustus on hauskaa yhdessä tekemistä kavereiden tai perheen kanssa. Perheen pikkuväelle hämärän ajan ravustus on unohtumaton kokemus.

Vedenalaisen luonnon monimuotoisuutta kartoitetaan pohjoisen Perämeren alueella8.7.2021 10:37:15 EEST | Tiedote

Heinä- ja elokuun aikana voi nähdä tavallista tarkkaavaisempia suppailijoita ja kahlaajia Perämeren rantavesissä. Kyse ei kuitenkaan ole hellettä karussa olevista lomailijoista, vaan pohjoisen meriluonnon kartoittajista. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueilla toteutetaan vedenalaisen luonnon monimuotoisuuden inventointeja osana VELMU2 -ohjelmaa, jossa tavoitteena on lisätä tietoa pohjoisen Perämeren huonommin tunnettujen rannikkoalueiden lajistosta, luontotyypeistä ja lajien muodostamista yhteisöistä. Alueella liikkuvat myös SeaCOMBO-hankkeen kartoittajat.

Tarjolla tietoa vesikasvien ja rantojen hoidosta sekä vinkkejä niittoihin (Etelä-Savo, Kainuu, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)7.7.2021 13:51:16 EEST | Tiedote

Vesikasvit ja rantojen hoito Järvi-Suomessa -webinaarin tallenteet ovat nyt tarjolla. Vesikasvit ovat merkittävä osa järviluontoa, joten ennen mökkirannan niittoa tulee poiston tarpeellisuus punnita. Vesistöstä poistetun kasvimassan hyötykäyttö on kasvussa, ja kasvimassa voidaan hyödyntää esimerkiksi maanparannusaineena peltoviljelyssä.

Peltojen kipsikäsittelyn hakuaika jatkuu 31.7. saakka – kevään tukihaku toi käsittelyyn yli 7000 hehtaaria (Varsinais-Suomi, Satakunta)2.7.2021 09:54:23 EEST | Tiedote

Noin 270 varsinaisuomalaista viljelijää haki kipsinlevitystä yhteensä 7000 peltohehtaarille 25.6. päättyneessä kipsihaussa. Hakuun vaikuttivat poikkeuksellisen runsaat kevätsateet, jotka viivästyttivät kylvöjä. Hakuaikaa jatketaankin viljelijöiden toiveesta 31.7.2021 saakka. Eniten kipsikäsiteltäviä hehtaareja tuli Salosta (1178 ha) ja huomattavasti pienemmästä Pöytyän kunnasta (1134 ha). Suhteessa kipsinlevitykseen soveltuvaan peltoalaan nähden eniten kipsikäsiteltäviä hehtaareja tuli Oripäästä 10,2 % (184 ha). Kuntakohtaiset tiedot löytyvät liitteenä olevista kuvista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme