ELY-keskukset

Kesän 2022 päällystystöiden sesonki alkamassa (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo)

Jaa

Kesän 2022 päällystystyöt Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueella ovat alkaneet. Kesän vaativin ja kallein kohde löytyy valtatieltä 5 Juvan ja Joroisten väliltä, jossa tien päällysteleveyttä kasvatetaan yli metrillä.

Työt ovat alkaneet Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueella kuluvalla viikolla Kuopion moottoritiellä ramppien jyrsintätöillä Leväsen, Savilahden ja Kelloniemen eritasoliittymien alueilla. Työt jatkuvat päällystyksellä, ja ne valmistuvat sääolosuhteiden salliessa perjantaiaamuna 3.6. Jyrsintä- ja päällystystyön ajaksi ramppi suljetaan yleiseltä liikenteeltä. Töitä tehdään kello 19.00–06.00 välisenä aikana.

Päällystyskohteiden kuivatuksen parantamistöitä on tehty kohteilla Mt 423 Fuurtti ja Mansikkamäki - Pertunmaa, Mt 479 Punkaharju - Hiukkajoki - Purujärvi, Mt 554 Raiskio - Kivimäki sekä Mt 534 Vuorilahti - Kivimäki. Toukokuun aikana on tehty myös valta- ja kantateiden päällysteiden reikäpaikkauksia.

Valtatien 5 Juva - Joroinen leventäminen aiheuttaa haittaa liikenteelle

Kohdetta Vt 5 Juva - Joroinen levennetään 27,8 km matkalta. Nykyinen päällysteleveys on 7,6 m ja päällyste levennetään 9,0 m levyiseksi. Levennystyön ja uudelleen päällystyksen kokonaiskustannukset ovat noin 3,5 M€.

Kohteella on tehty kevään mittaan puustonpoistoa tiealueelta ja kaapeleiden siirtäminen on käynnistynyt. Maanrakennustyöt aloitetaan kuivatuksen parantamisella kesäkuun puolivälissä ja kallioleikkausten avartamislouhinnat heinäkuun puolivälissä.

Heinäkuun alkupuolella aloitetaan nykyisen päällysteen sivukaltevuuden parantaminen jyrsimällä ja tasausmassoilla. Heinä-elokuun vaihteessa alkaa levennyksen vaatima reunanaukaisu, täyttö rakennekerrosmateriaaleilla ja päällystäminen.

Uuden kestävän SMA-kulutuskerroksen päällystäminen alkaa elokuussa. Päällystystöiden on suunniteltu valmistuvan syyskuun loppupuolella. Kohteelle tulee myös tiekaiteita.

Töiden toteuttaminen aiheuttaa haittaa yleiselle liikenteelle. Ojitus- ja louhintatöiden aikana liikenne ohjataan lyhyellä matkaa yhdelle kaistalle ja räjäytysten aikana se pysäytetään kokonaan. Sivukaltevuuden parantamistöiden, reunanaukaisu- ja täyttötöiden sekä kulutuskerroksen päällystämisen aikana liikenne ohjataan yhdelle kaistalle, jolloin käytössä on saattoauto. Sivukaltevuuden parantamistöiden edetessä koko tieosuudelle asetetaan 80 km/h nopeusrajoitus. Nopeusrajoitus 100 km/h palautetaan vasta päällystystöiden jälkeen tiemerkintätöiden valmistuttua.

Kesäkuun aikana päällystystöitä tehdään seuraavilla kohteilla

Etelä-Savossa päällystyöt alkavat 8.6. noin 8 km pituisella mt 423 Mansikkamäki - Pertunmaa kohteella. Samalla tiellä päällystetään myös noin 2 km pituinen kohde mt 423 Fuurtti. Näiden kohteiden on arvioitu valmistuvan 15.6.

Viikon 24 lopulla Pertunmaalla päällystetään vielä Mt 15076 Honkaniementie noin 3 km matkalla.

Pohjois-Savossa päällystetään alussa mainittujen moottoritien ramppien lisäksi noin 3 km pituinen Mt 551 Tervon varalaskupaikka. Töiden on suunniteltu alkavan 6.6. ja valmistuvan 10.6. Kohteen Mt 551 Varalaskupaikka - Tervo, pituus noin 2,5 km, suunniteltu päällystysajankohta on 16.–17.6.

Kohteen Mt 554 Raiskio - Kivimäki, pituus noin 14 km, suunniteltu päällystysajankohta on 20.6.–4.7.

Valtatiellä 5 Varkaus - Leppävirta työkohteen päällystystöiden on suunniteltu alkavan 20.6. ja valmistuvan 4.7. Kohteen pituus on noin 17 km. Kohde jatkuu 26,6 km pituisella osuudella Leppävirta - Humalajoki, jonka päällystystyöt alkavat edellisen kohteen jälkeen 5.7. Kokonaisuudessaan lähes 44 km yhtenäisen osuuden Vt 5 Varkaus - Humalajoki päällystystyöt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

Vt 5 välillä Varkaus - Humalajoki päällystystyöt tehdään yötyönä pääsääntöisesti kello 18.00–06.00 välisenä aikana.

Pohjois-Karjalassa päällystystyöt alkavat 13.6. noin 6,5 km pituisen kohteen Mt 504 Ulla - Outokumpu päällystystöillä. Outokummussa päällystetään 17.–20.6. välisenä aikana myös noin 2,5 km pituinen Mt 5030 Outokummuntie.

Hyödyllistä tietoa

Tänä kesänä päällystystöitä Pohjois-Savon ELY-keskuksen L-vastuualueella tekevät Asfalttikallio Oy ja Peab Industri Oy.

Päällystystyöt Itä-Suomessa 2022, sisältää yleisaikataulun myös myöhemmin alkaville kohteille (vayla.fi)

Vuoden 2022 päällystystyökohteet on esitetty alla olevasta linkistä aukeavassa kartassa: https://paallysteet-itasuomi.sito.fi/julkinen/link/jEJ1n

ELY-keskus toivoo tienkäyttäjiltä malttia sekä liikennejärjestelyjen noudattamista. Pidetään huoli työ- ja liikenneturvallisuudesta, sillä uudesta päällysteestä on pidempiaikainen hyöty, kuin töistä aiheutuvasta hetkellisestä haitasta.

ELY-keskus tiedottaa päällystystöiden etenemisestä lisää alueittain kesän mittaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus

Projektipäällikkö Matti Antikainen
p. 0295 026 701
matti.antikainen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Tio projekt inom vattenkompetens fick totalt 1,76 miljoner euro i stöd från programmet Tillväxt och internationalisering av vattenkompetens jord- och skogsbruksministeriet1.7.2022 14:14:42 EEST | Tiedote

Finansiering som utlysts från Finlands program för hållbar tillväxt ges till tio utvecklingsprojekt. Projekten understöder tillväxt och internationalisering av vattenkompetens genom att stärka partnerskap och helhetsutbud som har nyhetsvärde och kommersiell potential också internationellt.

Kommun- och Organisation -Helmi specialunderstöd kan ansökas i september-oktober29.6.2022 11:35:25 EEST | Tiedote

Specialunderstödet för konkreta restaurerings-, iståndsättnings- och vårdåtgärder, som för-bättrar Helmi-livsmiljöers tillstånd, är avsett för kommuner och organisationer. Ansökningsti-den pågår under perioden 15.9-31.10.2022. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) beviljar det riksomfattande understödet. Enligt miljöministeriets omdöme kommer nya ansökningstillfällen att ordnas ända fram till år 2030.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme