Ruisrock

Kesän ensimmäinen jättifestivaali tarjoili lasereita, säihkettä ja suuria tunteita – Loppuunmyyty Ruisrock teki vaikuttavan paluun 

Jaa

Ruisrock juhlittiin Turun merellisessä Ruissalossa 8.–10.7.2022 kahden kesän tauon jälkeen. Odotetun festivaalin lavoilla yleisöä villitsivät valtavat maailmantähdet, kotimaiset huippuartistit ja useat nousevat nimet. Loppuunmyyty festivaali kokosi Ruissalon saareen viikonlopun aikana 105 000 festivaalivierasta.

Kuva: Petri Anttila / Ruisrock
Kuva: Petri Anttila / Ruisrock

Ruisrockia vietettiin kuluneena viikonloppuna. Loppuunmyyty festivaali kokosi jokaisena päivänä Turun Ruissalon saareen 35 000 juhlijaa, joille tarjoiltiin elämyksiä niin lavashown, yllätys-feattien kuin taiteenkin muodossa. Vaikka viikonlopun aikana nähtiin Suomen kesän kaikki puolet, ei lauantainen sade vaikuttanut festivaaliyleisön tunnelmaan.

– Festarialuetta kiertäessä oli todella selvää, että Ruisrock oli sekä yleisölle että esiintyjille todella odotettu tapahtuma. Tarjosimme loputtoman määrän hetkessä kiinni olevia elämyksiä, ja juuri tätä varten Ruisrock on olemassa. Tästä on todella innostavaa lähteä suunnittelemaan ensi vuoden festivaalia, iloitsee Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Niemelä lisää kuluvan kesän olevan selvästi tärkeä myös artisteille, joista moni on palannut festivaalilavoille pitkän pandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Suuria tunteita koettiin niin yleisön joukossa kuin lavoillakin.

Ainutlaatuisia hetkiä halki viikonlopun

Festivaali oli huippunimien juhlaa. Yleisön villinneen Major Lazerin TPS-paidat ja Martin Garrixin näyttävä lasershow nousivat puheenaiheiksi, kuten myös räp-sensaatio Megan Thee Stallionin järjestämät yhteisbileet Niittylavalla. Myös supertähti Playboi Carti lunasti kaikki yleisön artistille asettamat odotukset.

Festivaalilla esiintyneet kymmenenet kotimaiset artistit tarjoilivat yleisölle ainutkertaisia kokemuksia. Antti Tuiskun hengästyttävät koreografiat, Blind Channelin tuoreen albumin ensiesitys platinalevynjakoineen sekä lukuisat yllätys-featit ovat osoituksia Ruisrockin tärkeästä asemasta myös kotimaisten artistien silmissä.

– Tämä Ruisrock muistetaan pitkän tauon jälkeen kaikki odotukset lunastaneena festivaalina. On mahtavaa saada tuoda yhteen ensiluokkaiset artistit, huippuammattilaisista koostuva taustatiimi sekä aivan upea festivaaliyleisö. Ruisrockin kaltaiset tapahtumat todistavat ihmisten välisen kohtaamisten erittäin suuren merkityksen, sanoo Niemelä.

Perinteikäs Ruisrock järjestettiin 51. kerran. Tapahtuma myytiin loppuun kahden edellisen tapahtumavuoden tapaan: 105 000 festivaalivierasta, 110 esiintyjää ja historian suurin venuemäärä osoittivat yleisön luottamuksen Ruisrockia kohtaan säilyneen järkkymättömänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Niemelä
Promoottori
+358 40 543 4441
mikko@ruisrock.fi

Carita Lehti
Viestintäpäällikkö
+358 50 517 5652
carita@ruisrock.fi

Kuvat

Kuva: Petri Anttila / Ruisrock
Kuva: Petri Anttila / Ruisrock
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ruisrock
Urho Kekkosen katu 4-6 B, 5. krs
00100 Helsinki

http://www.ruisrock.fi

RUISROCK

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Festivaali vietetään seuraavan kerran ensi vuonna 2023 Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa. 
 
Ruisrock on olemassa, jotta maailmassa olisi enemmän iloa ja onnellisuutta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ruisrock

Yhteisötaidetta Ruisrockissa: festivaalin ja Turun taiteen talon yhteistyöteos puhaltaa toivoa maailmaan28.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruisrock, Turun taiteen talo sekä taiteilijat Riikka Kupsala ja Jone Mutka luovat Toivonpunokset-yhteisöteoksen. Tekstiilistä koostuvaa teosta pääsee rakentamaan kuka tahansa joko itsenäisesti tai ohjattuna, ja se ripustetaan esiin Ruisrockiin tapahtuman ajaksi. Toivonpunokset kruunaa Ruisrockin monipuolisen taidekokonaisuuden, jossa myös paikalliset taiteilijat ovat vahvasti edustettuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme