Amos RexAmos Rex

Kesän lähimatkailun helmi Söderlångvikin museo avautuu 3. kesäkuuta

Jaa

Amos Andersonin italiaistyylinen klassistinen villa sijaitsee Kemiönsaarella laajan omenatarhan keskellä. Päärakennuksessa on esillä taidetta Amos Rexin kokoelmista muun muassa Sigrid Schaumanilta, Rafael Wardilta, Sulho Sipilältä ja Ellen Thesleffiltä.

Söderlångvikin museo. Kuva: Niclas Warius
Söderlångvikin museo. Kuva: Niclas Warius

Kemiönsaarella sijaitseva Söderlångvikin museo avataan yli kahden vuoden tauon jälkeen 3.6.2021. Rakennus on huolellisesti entisöity ja esillä on valikoima Amos Rexin modernin taiteen kokoelmasta Amos Andersonin sisustuksen keskellä. Paikka huokuu tunnelmaa, joka vallitsi 1930-luvulla Amos Andersonin kunnostettua 1800-luvulta peräisin olevan maalaistalon italiaistyyliseksi klassistiseksi villaksi. Myös Paul Olssonin suunnittelema kartanopuutarha on ehostettu ja entisöity suihkukaivoineen ja pylväikköineen.

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen Söderlångvikin päärakennukselle 2.6. klo 12.3014.30. Ilmoittautuminen: kerttu.raittila@amosrex.fi

Uusin silmin -avajaisnäyttely Amos Rexin kokoelmista

Söderlångvikin päärakennuksen avautumista juhlistaa näyttely Uusin silmin. Se koostuu reilusta sadasta Amos Rexin kokoelmiin kuuluvasta kotimaisesta maalauksesta ja veistoksesta pääosin 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

Osa teoksistaonennestään tuttuja Amos Andersonin omasta kokoelmasta ja osa on Amos Rexin kokoelmien helmiä, joita ei ole aiemmin nähty Söderlångvikissa. Näyttelyn työt on tarkoin valittu nimenomaan kunkin salin tunnelman ja sisustuksen sopiviksi. Taitelijoihin kuuluvat muun muassa Sigrid Schauman, Rafael Wardi, Sulho Sipilä, Santeri Salokivi, Ragnar Ekelund, Alvar Cawén ja Ellen Thesleff.

Museossa on esillä myös aiemmin yleisöltä piilossa olleet tilat autonkuljettajan huone ja kellarin elokuvateatteri, sekä uudet näyttelysalit, joista löytyy tietoa Amos Andersonista ja Söderlångvikista sekä avajaisnäyttelyn töistä ja niiden konservoinnista. Söderlångvikiin voi tutustua myös uuden äänioppaan sekä heinäkuussa päivittäin järjestettävien yleisöopastusten avulla. Museo on auki päivittäin klo 11–17 (suljettu juhannuksena) syyskuun loppuun saakka.

Söderlångvikista on julkaistaan ruotsiksi ja suomeksi kirja Amos Andersonin Söderlångvik. Se kertoo muun muassa Amos Andersonin suhteesta Kemiönsaareen, Söderlångvikin arkkitehtuurista, museon vaiheista, Söderlångvikin tilan elinkeinoista sekä vasta päättyneestä peruskorjauksesta.

Koko päivän kesämatkakohde

Söderlångvikin kartanoalueella on museon lisäksi ravintola, luontopolkuja ja kaksi vuokrattavaa huvilaa. Söderlångvikissa sijaitsee myös yksi Suomen suurimmista omenatarhoista. Saaristomiljöössä sijaitseva tila on tunnettu ainutlaatuisesta kulttuurimaisemastaan ja Purunpää-niemen suojelluista luonnonkauniista metsistä ja rannoista. Tilan omistaa Föreningen Konstsamfundet.

Ravintola Café Söderlångvikissa on tänä kesänä esillä Paul Osipowin (s. 1939) näyttely, jonka teokset sivuavat ruokateemaa. Esillä on myös taiteilijan ennennäkemättömiä grafiikan teoksia. Ravintolassa on uusi à la carte -lista, suuri terassi ja lasten leikkipaikka.

Heinäkuussa avataan kolme kertaa viikossa liikennöivä venereitti Hangosta Söderlångvikiin, joka jatkaa kerran viikossa Paraisille. Suunnitteilla on myös laivayhteys Turusta Söderlångvikiin.

Kesän ohjelmatarjontaa Söderlångvikissa

  • Kesäristeilyjä Taalintehtaalta
  • 12.6. pienimuotoiset kartanotilan kauden avajaiset.
    Ohjelmassa muun muassa Purunpää-aiheisen valokuvanäyttelyn avajaiset ravintolassa, taidetyöpajoja ja erilaisia opastettuja kierroksia. Lisätietoja tapahtumasta: https://soderlangvik.fi/fi/tapahtumat
  • 19.6. Nordic Gravel pyöräilykilpailu
  • 11.7. sekä 15.7. Baltic Jazzin ja Kemiönsaaren Musiikkijuhlien konsertit
  • Heinäkuussa joogaa kartanon terassilla
  • 14.–15.8. Akvarellikurssi
  • 25.9. Kauden huipentuma Omenapäivä

Lehdistökuvat: media.amosrex.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Söderlångvikin kartano (tapahtumat, retket, luontopolut, ravintola yms.)

Hanna Vuorio-Wilson, koordinaattori
+358 40 562 2198, hanna.vuorio-wilson@soderlangvik.fi

Amos Rexin kokoelmat ja Söderlångvikin museo (museotoiminta ja taide)

Kaj Martin, intendentti
+358 50 523 1343, kaj.martin@amosrex.fi

Iia Palovaara, viestintäpäällikkö
+358 (0)50 544 3331, iia.palovaara@amosrex.fi

Lehdistökuvat: http://media.amosrex.fi/

Kuvat

Söderlångvikin museo. Kuva: Niclas Warius
Söderlångvikin museo. Kuva: Niclas Warius
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Hufvudstadsbladetin omistaja Amos Anderson (1878-1961) osti vuonna 1927 Söderlångvikin kartanon. Hän oli yksi aikansa merkittävimmistä liikemiehistä ja kulttuurimesenaateista. Söderlångvikin päärakennus on vuodesta 1965 toiminut Amos Andersonin henkilöhistoriaa esittelevänä museona, jonne on sijoitettu Andersonin taidekokoelma. Kesäkauden aikana sekä museossa että ravintola Café Söderlångvikissa on esillä vaihtuvat taidenäyttelyt. Kartanon toimintaan sisältyy omenapuutarhoja, metsätaloutta, ravintolatoimintaa, majoitusta, ryhmä-aktiviteetteja ja erilaisia tapahtumia. Söderlångvikin kartano on elävä kokonaisuus, joka hallinnoi arvokasta kulttuuriperintöä ja kehittää aktiivisesti uusia toimintamuotoja. Söderlångvikin kartano on Föreningen Konstsamfundetin omistuksessa.

www.soderlangvik.fi
Söderlångvik sijaitsee Kemiönsaarella, 100 km Turusta, 180 km Helsingistä ja 70 km Salosta.
Amos Anderson tie 2, 25870 Dragsfjärd.

 

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja sen kumpuilevan aukion alla sijaitsevat taidemuseotilat tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla, päällä ja Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista. Amos Rexin kokoelmia on esillä Söderlångvikin museossa Kemiönsaarella.

www.amosrex.fi#amosrex

Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Ima Iduozee vald till ordförande för juryn för de ungas Generation-utställning18.5.2021 08:01:00 EEST | Tiedote

Koreografen och regissören Ima Iduozee har kallats till ordförande för Generation 2023-juryn. För utställningen söks verk inom många olika konstarter och Iduozee berikar juryn med sin sakkunskap om scenkonst. Den tredje Generation-triennalen ordnas 2023. Utlysningen börjar 1.10.2021. Danskonstnären Johan Högsten ger åskådarna en introduktion till gatudansens värld då det sista verket på utställningen Generation 2020 sänds som en livestream från Bio Rex den 24.5.

Ima Iduozee named as chair of young artists’ Generation exhibition jury18.5.2021 08:01:00 EEST | Press release

Choreographer and director Ima Iduozee has been invited to chair the Generation 2023 jury. The exhibition will feature works from various fields of art, with Iduozee bringing performing arts expertise to the jury. The application period opens on 1 Oct 2021. Dance artist Johan Högsten leads viewers into the world of street dance as the final work of the Generation 2020 exhibition is live streamed from Bio Rex on 24 May.

Nuorten Generation-näyttelyn juryn puheenjohtajaksi on valittu Ima Iduozee18.5.2021 08:01:00 EEST | Tiedote

Generation 2023 -juryn puheenjohtajaksi on kutsuttu koreografi ja ohjaaja Ima Iduozee. Näyttelyyn haetaan teoksia eri taiteenaloilta ja Iduozee tuo tuomaristoon esitystaiteen asiantuntemusta. Generation-triennaali järjestetään kolmannen kerran vuonna 2023. Näyttelyn teoshaku alkaa 1.10.2021. Tanssitaiteilija Johan Högsten johdattaa katsojat katutanssin maailmaan kun Generation 2020 -näyttelyn viimeinen teos esitetään livestriiminä Bio Rexistä 24.5.

Summer at Amos Rex: Blick and Between us exhibitions blend visual art, music and architecture27.4.2021 07:55:00 EEST | Press Invitation

Summer 2021 at Amos Rex is a dialogue between visual art, music and architecture. Blick, an exhibition by visual artist Raija Malka and composer Kaija Saariaho, fills the museum’s large exhibition hall with a multisensory total work of art. The Between us exhibition presents six works that were born when Karoliina Hellberg, Tero Kuitunen and Raimo Saarinen were given free rein to create new art for areas outside of the exhibition hall, within the museum and Bio Rex. The exhibitions both open on 12 May. Blick remains open until 22 August, while Between us continues until 5 September. In addition, the Sigurd Frosterus collection returns to the museum’s collection hall.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme