Taideyliopisto

Kesän nuoret taiteilijat -konserttisarja aloittaa Sibelius-Akatemian syyskauden

Jaa

Konsertit palaavat Sibelius-Akatemian historiallisen R-talon ja Musiikkitalon saleihin pitkän tauon jälkeen. Kesän nuoret taiteilijat -sarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. Live- ja verkkokonserteissa kuullaan tänä kesänä jazzia, klassista- ja kansanmusiikkia 5.8.–21.9.2021.

Kauden aloittaa viulisti Kaia Voitka Recitativo-sooloresitaalillaan, jossa kuullaan virolaista nykymusiikkia ja suurten viulutaitureiden rakastettuja teoksia. R-talon konserttisalissa kuvattava konsertti on katsottavissa maksutta Youtubessa 5.8. klo 19.

Pianisti Hannu Alasaarela soittaa Valoisa yö -konsertissaan Musiikkitalon Cameratassa 24.8. 1900-luvun alkupuolen suomalaisten myöhäisromantikkojen ja modernistien musiikillisia luontokuvia ja tunnelmia. Väinö Raition sävelvärien ympärille koottu impressio suomalaisesta yöstä täydentyy Erkki Alasaarelan kansallisromanttisilla luontokuvilla. 

Keväällä Radion sinfoniaorkesterin solistina ihastuttanut sellisti Sirja Nironen ja neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun voittaja Mackenzie Melemed esiintyvät ensi kertaa yhteisresitaalissa Musiikkitalon Cameratassa 26.8. Konsertti rakentuu kirkkaan yön paradoksille – sille, että usein pimeimmässä yössä tähdet erottuvat parhaiten.

Nironen odottaa innolla esiintymistä liveyleisölle: ”On ihanaa päästä esittämään tämä ohjelma Mackenzie Melemedin kanssa ja liveyleisölle – upeiden klassikoiden lisäksi odotan harvemmin kuullun Henriette Bosmansin ja suomalaisen nuoren polven nykysäveltäjän Tara Valkosen kappaleiden jakamista yleisön kanssa!”

Syyskuu alkaa jazzin merkeissä. Kansainvälisesti maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Ohjelmisto koostuu trion sävellyksistä, jazzstandardeista sekä Mäensivun suomen kielelle kääntämistä jazzlauluista. Konsertti järjestetään Musiikkitalon Black Boxissa 8.9. ja se on osa Musiikkitalon Synttäriviikkoa. 

Kesän nuoret taiteilijat -konserttisarjan päättää säveltäjä, pianisti ja kansanmuusikko Johanna Tarkkanen 21.9. Musiikkitalon Camerata-salissa. Konsertissa kuullaan tunnin mittainen soolopianoteos Supersymmetry, jossa Tarkkanen soveltaa vanhaa itämerensuomalaista pienkantelemusiikin estetiikkaa pianolle. Teos on sävelletty Steinway D -flyygelille ja akustiselle tilalle. Konsertin alussa ja lopussa kuunnellaan yhdessä hiljaisuutta.

Yleisömäärät ja lipunmyynti

Yleisökonsertit ja lipunmyynti alkavat elokuussa tuolloin voimassa olevien yleisörajoitusten mukaisesti. Sarjan kaikki konsertit, lukuun ottamatta Johanna Tarkkasen akustista konserttia, ovat katsottavissa maksutta Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalta. Kaia Voitkan konsertti on katsottavissa vain Youtubessa. Muiden konserttien paikkamääristä ja lipunmyynnistä tiedotetaan 10.8. jälkeen.

Sibelius-Akatemian konsertit

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Tutustu Kesän nuoret taiteilijat -konsertteihin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaia Voitkan verkkokonsertti kuvataan historiallisen R-talon konserttisalissa 5.8.2021.
Kaia Voitkan verkkokonsertti kuvataan historiallisen R-talon konserttisalissa 5.8.2021.
Lataa
Hannu Alasaarela esiintyy Musiikkitalossa 24.8.2021. Kuva: Kimmo Pihlajamaa.
Hannu Alasaarela esiintyy Musiikkitalossa 24.8.2021. Kuva: Kimmo Pihlajamaa.
Lataa
Sirja Nironen ja Mackenzie Melemed esiintyvät ensi kertaa yhteisresitaalissa Musiikkitalon Cameratassa 26.8.2021. Kuva: Emilia Lindbohm.
Sirja Nironen ja Mackenzie Melemed esiintyvät ensi kertaa yhteisresitaalissa Musiikkitalon Cameratassa 26.8.2021. Kuva: Emilia Lindbohm.
Lataa
Kaisa Mäesivu Trioa kuullaan Musiikkitalon Black Boxissa 8.9.2021. Kuva: Teemu Mattsson.
Kaisa Mäesivu Trioa kuullaan Musiikkitalon Black Boxissa 8.9.2021. Kuva: Teemu Mattsson.
Lataa
Johanna Tarkkasen akustinen konsertti Musiikkitalon Cameratassa 21.9.2021. Kuva: Ilkka Saastamoinen ja Johanna Tarkkanen.
Johanna Tarkkasen akustinen konsertti Musiikkitalon Cameratassa 21.9.2021. Kuva: Ilkka Saastamoinen ja Johanna Tarkkanen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Tohtorintutkinto: Kulttuurienvälinen yhteistyö synnyttää uusia musiikillisia löytöjä ja tunteen globaalista kansalaisuudesta15.9.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Nathan Riki Thomson on tarkastellut tohtorintutkinnossaan, kuinka kulttuurienvälinen vuoropuhelu ja yhteistyö voi toimia katalysaattorina uusille musiikillisille löydöille, muusikkouden laajentamiselle ja syventämiselle sekä taiteellisen identiteetin muodostumiselle. Thomsonin tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 1.10.2021. Australialaissyntyinen Thomson on ensimmäinen Sibelius-Akatemian Global Music -koulutuksesta valmistunut tohtorikandidaatti MuTri-tohtorikoulussa.

Dana Hall jazzmusiikin vierailevaksi professoriksi Sibelius-Akatemiaan10.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen jazzrumpali, säveltäjä, yhtyejohtaja ja etnomusikologi Dana Hall on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevaksi professoriksi. Professuurin tarkoituksena on muun muassa vahvistaa afroamerikkalaisen kulttuuriperinteen ymmärrystä jazzmusiikin aineryhmässä ja kehittää yhteistyötä amerikkalaisten yliopistojen kanssa. Hall on aloittanut kaksi vuotta kestävän vierailukautensa elokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme