Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirrytään ensi viikolla Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto aloitetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa keskiviikkona 13.4.2022. Muutoksen ajankohtaa voidaan tarvittaessa kuitenkin paikallisesti lykätä sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Koko maassa on määrä palata kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä. Myös tielläliikkujien on otettava olosuhteet huomioon niin rengasvalinnoissa kuin ajamisessakin.

Nopeus tilanteen tasalle

Vaikka kesänopeuksiin siirrytäänkin, voi turvallinen ajaminen edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Talvi on ollut kaakossa erityisen runsasluminen ja sulamisvesien suuri määrä lisää riskiä liukkauteen etenkin aamun tunteina. Talven jäljillä monilla teillä voi myös olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita.

Liikennemerkissä oleva lukema on nimensä mukaisesti suurin sallittu nopeus, jota ei saa ylittää, mutta jonka alle voi ja kannattaa ajaa, jos esimerkiksi keli sitä vaatii. Myös arvokasta polttoainetta tai sähköä säästyy, jos ajaa rauhallisesti.

Renkaat olosuhteiden mukaan

Kesällä 2020 voimaan tulleen tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, 1.11.–31.3. välisenä aikana. Nastarenkaiden sallittu käyttöaika on marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Muunakin aikana talvirenkaita (nasta tai kitka) saa käyttää, jos sää- tai keliolosuhteet sitä edellyttävät.Kesärenkaiden vaihtoa kannattaakin pohtia oman ajoympäristön mukaan – jos ajat talvisilla teillä, ei kannata kiirehtiä vaihtamisen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, p. 0295 029 000.

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme