Lapin ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirrytään Lapissa 19.4.2023 alkaen

Jaa
Kesänopeuksiin siirtyminen voidaan porrastaa olosuhteiden mukaan niin, että kaikki merkit on vaihdettu huhtikuun loppuun mennessä. Nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.
Kuva: Lapin ELY-keskus
Kuva: Lapin ELY-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 19.4.2023. Maantielle 934 jää välillä Suopajärven tiehaara-Meltaus voimaan nopeusrajoitus 80 km/h routaheittojen ja päällysteen huonon kunnon vuoksi.

Näin keväällä olosuhteet voivat vaihdella suuresti lyhyelläkin matkalla. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä tai polannetta. Tielläliikkujan onkin hyvä ottaa huomioon vallitseva ajokeli ja harkita ajoympäristön perusteella, milloin vaihtaa kesärenkaat. Nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää. Oikea rengasvalinta on kuljettajan vastuulla.

Keväällä maanteille tulee myös kävelijöitä, pyöräilijöitä ja mopoilijoita, jotka pitää huomioida jättämällä heille tarpeeksi tilaa esimerkiksi ohittaessa ja pitämällä riittävät turvavälit. Lisäksi Lapin teillä liikuttaessa on muistettava myös porot, joiden käyttäytyminen liikenteessä on arvaamatonta.

Näet ajantasaisen ajokelin ja liikennetilanteen Liikennetilanne-palvelusta (liikennetilanne.fintraffic.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
yksikön päällikkö Juha Tapio, puh. 0295 037 260, juha.tapio(at)ely-keskus.fi
tienpidon asiantuntija Anna-Liisa Niskala, puh. 0295 037 242, anna-liisa.niskala(at)ely-keskus.fi (tavoitettavissa 18.4. alkaen)

Kuvat

Kuva: Lapin ELY-keskus
Kuva: Lapin ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme