Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL rySähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Kesävinkit: Loppu sähkön perässä juoksenteluun

Jaa

Vaikka suomalainen arvostaa luontoa ja omaa rauhaa, mökille halutaan myös tekniikan tuomaa mukavuutta. Olisiko vihdoin aika saada sähköt grillikatokseen ja valot liiteriin?

Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STUL
Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STULSoitto sähköurakoitsijalle ja lapio käteen, niin homma alkaa toimia! Tässä kaksi ajankohtaista vinkkiä kesämökille tai kotipihalle.

Vinkki 1: Pistorasioita ulos

Koetko itsesi sähköjänikseksi pomppimalla jatkuvasti grillikatokselta keittiöön ja takaisin, hakemaan toistuvasti porakoneen akkua laturista tai katsomaan sisälle kärsimättömänä, ovatko puhelin ja kaiutin jo latautuneet?

Voit vihdoin lopettaa juoksentelun asennuttamalla kiinteät ulkopistorasiat kaikkialle, missä tarvitset sähköä. Näin pääset eroon myös jatkojohtojen verkostosta, joka voi aiheuttaa vaivan lisäksi vaaraa.

Vinkki 2: Kaapelit maahan

Kun valoisat kesäyöt kääntyvät pimeiksi illoiksi, pihalle kaivataan kulku- ja tunnelmavaloja. Juuri nyt onkin parasta aikaa pihavalaistuksen lisäämiseen mökillä tai kotona. Kaapeliojat saa kaivettua porukalla helposti ja jäljetkin ehtivät sulautua kasvukauden jatkuessa syksyyn.

Kutsu sähköurakoitsija paikalle kuulemaan tarpeet ja kertomaan osuvimmat ratkaisut niihin. Hän opastaa maakaapelin oikean syvyyden tai kovan maan osuudella vaaditun suojaustavan. Kun olet saanut kaapelikaivannon valmiiksi, sähköasentaja tuo tullessaan kaiken tarvittavan ja tekee asennustyön alusta loppuun.

Sähkötyöt tulee aina teettää oikeudet omaavalla sähköurakoitsijalla. Hän tuntee asennuksiin liittyvät turvallisuusnormit, joita esimerkiksi omat jatkojohtoviritykset eivät täytä.

Kodin tai mökin lähistöllä toimivien sähköasennusyritysten yhteystietoja on keskitetty Löydä sähkömies -verkkopalveluun, josta niitä voi kätevästi hakea kartalta, postinumerolla tai vaikkapa maakuntavalikosta.

Ammattilaiselta saa paitsi parhaat ideat ja ratkaisut myös kaikki asennustyöhön liittyvät dokumentit, takuun ja kuitin verotuksen kotitalousvähennystä varten.

Videot tiedotusvälineiden vapaasti julkaistavaksi

Kesäpihan sähköistys (kesto 1:08) https://youtu.be/WEKBeCAL7p8

Ulkovalaisimen valinta kesäkeittiöön (1:23) https://youtu.be/1fIW_uQSzrQ

Videoilla esiintyy Löydä sähkömies –palvelun tekninen asiantuntija Henrik Rousku Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta.

Videot kuuluvat lyhyiden tietoiskumaisten ajankohtaisvideoiden sarjaan, jonka julkaisija on riippumaton ja maksuton Löydä sähkömies -palvelu. Sen tehtävänä on auttaa löytämään ammattitaitoinen, oikeudet omaava sähköasentaja omalta paikkakunnalta. Palvelun tuottavat sähkö-, energia- ja turvallisuusalan järjestöt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Löydä sähkömies -palvelumallista:

Viestintäjohtaja Paula Ihamäki, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL, puh. 041 451 5482, paula.ihamaki@stul.fi

Kuvat

Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STUL
Kun kaapelit on kaivettu maahan, sähköasentaja voi aloittaa mm. pihavalaisinten asennuksen. Kuva Anne Yrjänä / STUL
Lataa
Ulos asennettavien pistorasioiden tulee olla suomalaisiin olosuhteisiin soveltuviksi testattuja ja mm. kosteussuojattuja. Kuva STUL
Ulos asennettavien pistorasioiden tulee olla suomalaisiin olosuhteisiin soveltuviksi testattuja ja mm. kosteussuojattuja. Kuva STUL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme