Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keski-Helsingin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään verkkotilaisuudessa 17. marraskuuta

Jaa

Arabianrannan, Toukolan, Käpylän, Koskelan, Kumpulan ja Pasilan ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 17.11.2021 klo 17–19.

Uudistuva Arabian kauppakeskus, B&W Arkkitehdit
Uudistuva Arabian kauppakeskus, B&W Arkkitehdit

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertovat lyhyiden esitysten avulla Keski-Helsingin suunnitelmista. Alussa käydään läpi Arabianrannan ja Toukolan alueiden ajankohtaisia asioita. Esittelyssä ovat Kumpulanmäen, Arabian kauppakeskuksen, Damaskuksentie 4:n ja Arcadan kampuksen alueen suunnitelmat.

Käpylän, Kumpulan ja Koskelan alueella ajankohtaisinta juuri nyt on Koskelan varikkoalueen suunnittelu. Valtimontien varteen suunnitellaan asuinkerrostaloja. Kaarihalli, entinen bussivarikko ja alueella oleva asuintalo on tarkoitus säilyttää. Aineisto löytyy osoitteesta www.hel.fi/suunnitelmat, ja niitä voi kommentoida 15.11-3.12.2021 välisenä aikana. Lisäksi käydään läpi Onnentie 18:n, Pohjolankatu 45-47:n, Kätilöopiston sairaalan ja Mäkelänkadun bulevardikaupungin suunnitelutilannetta.

Illan aikana esitellään myös koko alueen liikenne- ja katuhankkeita, Omastadin äänestyksen tuloksia, kulttuuriympäristöohjelmaa ja kaupungin pysäköintipolitiikkaa. Taloyhtiöille on tarjolla tietoa energiaremonteista.

Pasilan alueen ajankohtaiskatsauksessa esitellään muun muassa Opastinsilta 1:n ja 2:n, Leankatu 3:n, Keski-Pasilan tornialueen, Veturitallin pihan ja Hakamäen suunnitelmien tilannetta.

Tilaisuudessa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä chatissa. Kysymyksiä on voinut esittää myös etukäteen Kerrokantasi-palvelussa. Kaupungin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ja ennakkokysymyksiä on huomioita illan esityksien valmistelussa.

Tilaisuus nauhoitetaan, ja se on katsottavissa kolmen kuukauden ajan tilaisuuden jälkeen.


Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät alla olevasta linkistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön vuorovaikutussuunnittelijat:

Anna Hurmeranta
anna.hurmeranta@hel.fi
p. 09 310 34 8080

Maija Mattila
maija.mattila@hel.fi
p. 09 310 37435

Kuvat

Uudistuva Arabian kauppakeskus, B&W Arkkitehdit
Uudistuva Arabian kauppakeskus, B&W Arkkitehdit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme