Arktinen Banaani

Keski-ikäiset miehet helteessä – Romaani 2010-luvun Zeitgeistista

Jaa

Helteen havahduttamat on romaani 2010-luvun ajanhengestä ja sen suurista kysymyksistä neljän keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Se on kertomus työelämän ylivirittymisestä, sukupuoliroolien muutoksesta ja sukupolvien välisestä jännitteestä. Pääkaupunkiseudulta Meri-Lapin kautta Kreikan saaristoon ulottuva tarina linkittyy poikkeuksellisiin luonnonilmiöihin ja hätkähdyttäviin näkyihin. Taustalla heijastelee aikakauden polttavin haaste.

Kesän 2018 ennätyshelle hyydyttää ilmalämpöpumput ja kuumentaa sekä kroppaa että mieltä. Tyttäreen ei saa kontaktia, vaimo viipyilee oudosti työmatkoillaan ja loma keskeytyy heti käynnistyttyään. Mitä ajattelet, kun se maailma johon sinut kasvatettiin hajoaa ympäriltä, ja muut selittävät miten sinun keski-ikäisenä ja keskiluokkaisena miehenä pitäisi tuntea?

”Emme olleet Lauran kanssa juurikaan puhuneet varhaisaikuisuudestani, joten oli parempi lähteä siitä liikkeelle. Koetin kai selittää itsellenikin, miksi helvetissä me tosiaan olemme tässä missä nyt olemme. Neuvottomina ja nyt jo paikoin lähellä katastrofitunnelmaa kaiken kuitenkin jatkuessa käytännössä ennallaan. Puhe vain lähti soljumaan, se tuli kuin ryöppynä ulos.”

Helteen havahduttamat on turkulaisen psykologin ja valtiotieteilijän Hannu Kauppisen (s. 1969 Kemi) esikoisromaani, joka liikkuu vaivattomasti vakavien ja kepeiden, paikoin tragikoomisten tunnelmien välillä.


Hannu Kauppinen
Helteen havahduttamat
ISBN 978-952-270-444-3
298 sivua. Arktinen Banaani 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
kirjailija Hannu Kauppinen
puh. 050 491 0230
kirjailija.hannukauppinen@gmail.com

Lehdistökappaleet:
Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen
puh. 050 529 9768
harto.pasonen@sarjakuva.com

Kuvat

Lataa
Hannu Kauppinen. Valokuva © Ari Peuho
Hannu Kauppinen. Valokuva © Ari Peuho
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Arktinen Banaani on 25 vuotta toiminut kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta, lastenkirjoja ja sarjakuvia niin uusilta kuin kokeneilta kirjailijoilta ja kuvantekijöiltä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arktinen Banaani

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme