Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Keski-Suomeen lupa 11 karhun pyyntiin

Jaa

Keski-Suomen alueelle myönnettiin kannanhoidollisia poikkeuslupia yhteensä 11 karhun metsästämiseen. Lupamäärä pieneni kolmella edelliskaudesta.

Suomen riistakeskus Keski-Suomi on myöntänyt kannanhoidollisia poikkeuslupia 11 karhun metsästämiseen. Vuotta aiemmin lupia myönnettiin 14. Viime vuonna otsoja kaadettiin Keski-Suomessa 11. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Karhukanta on levittäytynyt koko Keski-Suomen alueelle. Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilla karhukanta on tihein ja tarve kannan kasvun rajoittamiseen suurin.

Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen aluetoimistolle tuli seitsemän karhun poikkeuslupahakemusta, joilla haettiin lupaa 16 karhun pyyntiin. Luvat 11 karhun pyyntiin myönnettiin seuraavasti:

3 lupaa: Saarijärven pohjoisosa ja itäosa, Viitasaaren eteläosa, Äänekoski ja Konnevesi.

2 lupaa: Kinnula, Pihtipudas ja Viitasaaren länsiosa.

2 lupaa: Kannonkoski, Kivijärvi ja osa Saarijärveä.

2 lupaa: Keuruu, Multia, Petäjävesi, Pylkönmäki, Saarijärven eteläosa ja Uurainen.

1 lupaa: Jämsä ja Korpilahden maapuoli.

1 lupa: Karstula, Kyyjärvi sekä Kannonkosken ja Kivijärven länsiosat.

Keski-Suomen karhukanta on vahva ja vakaa. Luonnonvarakeskus on arvioinut petoyhdyshenkilöiden kirjaamien havaintojen perusteella riistakeskus Keski-Suomen alueen karhukannaksi 120 - 150 yli vuoden ikäistä karhua. Karhun pentuja arvioidaan Keski-Suomessa syntyneen tänä vuonna 30 yksilöä. Koko Suomessa aikuisia karhuja on 1780–1940. Pentuja Luonnonvarakeskus arvioi syntyneen tänä vuonna 465.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Keski-SuomiSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme