Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen vesistökunnostusverkosto aloittaa toimintansa

Jaa

Maakunnallisella laajalla yhteistyöverkostolla tavoitellaan vaikuttavampien hankkeiden muodostumista, joissa kaikkia sidosryhmiä kuullen muodostetaan intressit yhteensovittaen ja sopien kunnostuksen tavoite. Huhtikuun 27. päivänä järjestettävä webinaari kertoo lisää.

Keski-Suomen vesistökunnostusverkosto pyrkii vastaamaan tunnistettuihin tarpeisiin vesistökunnostusten sektorilla. Koska vesistökunnostukset ovat monesti laaja-alaisia ja paljon työtä vaativia projekteja, on tärkeää yhdistää voimavarat yhteistyön nimissä. Tuore maakuntaan perustettu vesiensuojeluyhdistys Keski-Suomen vesi ja ympäristö ry (https://k-svy.fi) tarjoaa verkostolle hyvän kotipesän, ja yhdistys onkin verkoston omistaja ja koordinoijataho.

– Vesistöjen kunnostaminen koskettaa meitä kaikkia jollakin tavalla. Esimerkiksi vesihuollon näkökulmasta hyvät ja riittävät vesivarannot ovat kriittisen tärkeitä ja virkistyskäytön kannalta puhtaan veden käyttöarvo on merkittävä. Luonnontilaiset tai luontaisen kaltaiset vesistökohteet ovat usein kauniita ja viihtyisiä kohteita vaikkapa kaupungin keskellä. Hyvin voivassa vesistössä myös kalakannat voivat hyvin. Hyvä vedenlaatu ja vesistön käyttöarvo voi olla merkittävä rantakiinteistön arvoon vaikuttava tekijä. Meillä on lukuisia syitä kunnostaa vesistöjä ja huolehtia niiden hyvästä tilasta, vesienhoidon asiantuntija Jouni Kivinen kertoo.

Vesistökunnostusverkosto on osa vesiensuojelun tehostamisisohjelmaa

Verkoston suunnittelu ja perustaminen ovat osa Vesiensuojelun tehostamisohjelmaa. Maakunnan hanketta vetää Keski-Suomen ELY-keskus yhteistyössä Keski-Suomen vesi ja ympäristö ry:n kanssa. Hanke aloitti toimintansa 16.3.2020 ja se jatkuu 2022 kesään asti. Hankkeen avulla pyritään kehittämään toimintamalleja aina rahoituksesta käytännön toteutukseen.

Käyttäjille näkyvin osa verkostoa on sen kotisivusto, https://ksvkv.fi/, jonka kehitystä jatketaan hankkeen ajan. Mikäli vesistökunnostusasiat Keski-Suomessa kiinnostavat, kannattaa tilata uutiskirje sivustolta. Sidosryhmien yhteyshenkilöitä ja kunnostusaktiiveja toivotaan erityisesti rekisteröitymään sivustolle. Rekisteröitymisen tarkoituksena on tehostaa ja helpottaa kunnostushankkeiden aloittamista, kun alueellisia yhteistyöryhmiä pystytään tiedottamaan ja kasaamaan nopeammin.

Webinaari kertoo lisätietoja

Verkoston kotisivuilla voi (https://ksvkv.fi) ilmoittautua webinaariin ja tulla kuuntelemaan lisätietoa 27.4.2021 klo 14-16. Ilmoittautumisen yhteydessä voi halutessaan jättää ennakkokysymyksiä, joita käsitellään webinaarissa niin monta kuin ehditään.

Verkosto vasta aloittaa toimintansa, ja sen kehittämistä tehdään jatkuvasti kokemusten perusteella. Palautetta kaivataan, sillä on merkitystä! Verkosto ei korvaa tai poista mitään rakenteita nykyisestä toimijakentästä, vaan pyrkii yhdistämään ja tehostamaan kaikkien toimintaa, jotta yhteinen päämäärä tavoitettaisiin nykyistä paremmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon asiantuntija
Jouni Kivinen
p. 0295 024 814
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Alueelliset kehitysnäkymät nostavat esiin arvoketjujen merkityksen10.5.2021 13:48:22 EEST | Tiedote

Korona on koetellut Keski-Suomen elinkeinoelämää kaksijakoisesti. Yhtäällä se on ollut jopa buustaajana ja toisaalla vienyt toimintaedellytykset. Ajan ilmiönä otettua digiloikkaa olisi syytä jatkaa sekä arvoketjuja kehittää etenkin tekstiiliteollisuudessa. Muun muassa näihin asioihin kiinnitetään huomiota Keski-Suomen ELY-keskuksen koordinoimassa vuoden ensimmäisessä Alueelliset kehitysnäkymät -raportissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme