Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomessa tavoitteena pinta- ja pohjavesien vähintään hyvä tila viimeistään vuonna 2027

Jaa

Valtioneuvosto on 16.12.2021 hyväksynyt Suomen päivitetyn merenhoitosuunnitelman sekä seitsemän alueellista vesienhoidon suunnitelmaa vuosille 2022–2027. Vesienhoitosuunnitelmista Keski-Suomen aluetta koskevat pääosin Kymijoen-Suomenlahden vesienhoitoalueen ja Kokemäenjoen-Saaristomeren-Selkämeren vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelmat. Pieni osa Pihtiputaan kuntaa kuuluu lisäksi Oulujoen-Iijoen vesienhoitoalueeseen.

Osana vesienhoitosuunnitelmia on käsitelty vesienhoidon toimenpideohjelmat. Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa vuosille 2022–2027 on esitetty tietoja Keski-Suomen jokien, järvien ja pohjavesien tilasta ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Toimenpideohjelmassa esitetään ne toimenpiteet, jotka tarvitaan, jotta pinta- ja pohjavedet olisivat hyvässä tilassa viimeistään vuonna 2027, eikä tavoitetilassa olevien vesien tila heikkenisi.

Asiaa on valmisteltu sidosryhmien kanssa yhteistyössä ja kansalaisia, viranomaisia sekä muita tahoja on kuultu useissa eri vaiheissa.

Valtioneuvoston päätökset vesienhoitosuunnitelmista ja merenhoitosuunnitelmasta annetaan tiedoksi ELY-keskusten julkaisemilla kuulutuksilla. Kuulutukseen ja asiakirjoihin voi tutustua Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivustolla osoitteessa www.ely-keskus.fi/kuulutukset  (aluevalinta Keski-Suomi). Kuulutusasiakirjat ovat nähtävillä 21.12.2021 - 27.1.2022.

Keski-Suomen ELY-keskuksen vesienhoidon toimenpideohjelma on nähtävillä Keski-Suomen ELY-keskuksen vesienhoitosivulla (www.ymparisto.fi/vesienhoito/Keski-Suomi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Ylitarkastaja
Mari Nykänen, p. 0295 024 581

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme