Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue laajentaa nuorten päihdekuntoutuspalveluita

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) mielenterveys- ja päihdepalvelujen avokuntoutustoiminta on laajentunut omalla nuorten yhteisöllä. 18–25-vuotiaille suunnattu päihdekuntoutuspiste Nuorten Kipinän toiminta käynnistyi tammikuussa Järvenpäässä.

Nuorten Kipinässä nuoret päihteidenkäytöstä huolta tai haittoja kokeneet saavat kokonaisvaltaista ja yksilöllistä apua riippumatta päihdehäiriön syystä.

– Avomuotoinen päihdekuntoutus auttaa nuorta eteenpäin silloin, kun päihteettömyys on päässyt hyvään alkuun, mutta tarvitaan tukea päihteettömyyden ylläpitämiseen sekä toipumiseen. Pyrimme Nuorten Kipinällä tavoittamaan myös asiakkaita, joiden päihdehäiriö ei välttämättä ole vielä kehittynyt vakavaksi, sanoo Keusoten avokuntoutusvastaava Heidi Laanterä.

Tärkeintä on nuoren oma toive muutokselle

Kuntoutus sopii esimerkiksi jatkohoidoksi laitosmuotoisen päihdevieroituksen tai -kuntoutuksen jälkeen, mutta kuntoutukseen voi tulla myös suoraan, jos akuutti päihteiden käyttö on saatu loppumaan ja nuorella on valmius kuntoutustyöskentelyyn. 

– Tärkeää on, että asiakas itse toivoo muutosta omaan tilanteeseensa. Kuntoutus on ryhmämuotoista avokuntoutusta eli kuntoutuksessa käydään kotoa käsin. Kuntoutuksen aikana sitoudutaan päihteettömyyteen ja käymään kuntouksessa joka arkipäivä lähtökohtaisesti kolmen kuukauden ajan. Opioidikorvaushoito ei ole este kuntoutukselle, Laanterä korostaa.

Nuorten Kipinän avokuntoutukseen ohjaudutaan Keusoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen työntekijän kautta. Jos asiakkuus on jo aktiivinen, voi yhteyttä ottaa suoraan omaan työntekijään. Uudet asiakkaat voivat hakeutua päihdepalvelujen asiakkaaksi ottamalla ensin yhteyttä aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukseen, p. 019 226 0404, ma–pe 9–12.

Lisätietoja:

Avokuntoutusvastaava Heidi Laanterä, heidi.laantera@keusote.fi, p. 040 807 4107

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen esihenkilö Marko Poikolainen, marko.poikolainen@keusote.fi, p. 050 497 0663

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme