Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi vuoden 2023 talousarvion kehyksen

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 21.6.2022 vuoden 2023 talousarvion raameista: aluehallitus hyväksyi talousarvion kehyksen sekä laadintaohjeen virkamiesvalmistelun pohjaksi. Vuosi 2023 on ensimmäinen, jolloin hyvinvointialue vastaa Keski-Uudenmaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Vuoden 2023 talousarvion kehys pohjautuu valtiovarainministeriön tämänhetkiseen laskelmaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoituksesta. Valtiovarainministeriön tämänhetkisen laskelman mukaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoitus vuodelle 2023 on noin 740,8 M€.

Hyvinvointialueen kehyksessä on myös varauduttu lainsäädännön muutosten mukanaan tuomiin vaatimuksiin: Hoitajamitoituksen, lastensuojelulain sekä koulukuraattori- ja koulupsykologimitoituksen muutoksiin on varauduttu noin 1,2 M€:lla. Hoitotakuun muutoksiin on kehyksessä varauduttu noin 1,1 M€:lla.

Vuoden 2023 talousarvion kehys hyväksyttiin aluehallituksen kokouksessa äänestyksen jälkeen.

– Ensi vuoden budjetin valmistelussa on vielä paljon kysymysmerkkejä ja työ jatkuu tarkentuvin luvuin heti elokuussa, aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu kertoo.

Jatkuvalla kehittämisellä sujuvoitetaan palveluita

Aluehallituksen kokouksessa keskusteltiin myös hyvinvointialueen työkulttuurista ja johtamisjärjestelmästä: Jatkuva parantaminen Lean-menetelmiä hyödyntäen on ollut Keusoten toiminnan kehittämisen kulmakivenä kuntayhtymän toiminnan alusta alkaen. Hyvät jatkuvan parantamisen toimintatavat kulkevat mukana ja niitä tullaan hyödyntämään myös hyvinvointialueelle siirtymisen jälkeen.

Keusotessa jatkuvaa parantamista Lean-ajattelua hyödyntäen on jalkautettu ensimmäisestä toimintavuodesta 2019 lähtien vuosittaisilla tavoitteilla, joiden toteutumista tuetaan sekä konseptoiduilla että yksiköille räätälöidyillä valmennuksina. Lean-ajattelu edistää järjestelmällistä ongelmien ratkaisua sekä auttaa kehittämään ja vakioimaan toimintatapoja, jolloin työ sujuvoituu ja tehostuu sekä päällekkäisyydet toiminnasta vähenevät.

Keski-Uudenmaan aluehallituksen kokouksen pöytäkirja 21.6.2022 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Järvenpään uudesta sosiaali- ja terveysasemasta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti14.6.2022 16:11:03 EEST | Tiedote

Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST) avataan 1. elokuuta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti. Muutoksen myötä Keusoten alueen virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen vastaanottotoiminta keskitetään JUSTiin ja Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen. Muut Keusoten alueen terveysasemat palvelevat muutoksen jälkeen virka-aikana arkisin kello 8–16.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme