Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi osaltaan HUS-perussopimuksen

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokouksen 28.4.22 keskeisimmät päätökset olivat HUS-perussopimuksen ja pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimuksen hyväksyminen.

Päätös HUS-perussopimuksesta syntyi äänestyksen jälkeen. Keskustelua kirvoitti erityisesti perussopimuksen yhtymäkokous-malli. Maiju Tapiolinna (PS) esitti valtuutettujen Moreliuksen, Lammen, Piisisen ja Luukkasen kannattamana perussopimuksen palauttamista valmisteluun edellytyksin, että ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin on yhtymävaltuusto ja yhtymävaltuuston koko on vähintään 50 jäsentä. Palautusesitys kaatui äänin 47–21 (1 tyhjä). Olli Savela (Vas.) teki valtuutettujen Moreliuksen ja Launialan kannattamana muutosehdotuksen, ettei liitteen mukaista perussopimusta hyväksytä ja ylintä päätösvaltaa käyttävän toimintaelimen tulee olla vähintään nykyisen laajuinen yhtymävaltuusto. Muutosesitys kaatui äänin 46–21 (2 tyhjää).

HUS-perussopimuksella perustetaan HUS-yhtymä, jonka jäseniä ovat Keski-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueet sekä Helsingin kaupunki. Perussopimus tulee voimaan, kun kaikki osapuolet ovat sen hyväksyneet. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue hyväksyi perussopimuksen viimeisenä osapuolista.

Perussopimuksessa sovitaan muun muassa 1.1.23 käynnistyvän HUS-yhtymän tehtävistä, ohjauksesta, taloutta koskevista asioista sekä päätösvaltaa käyttävistä toimielimistä. Lisäksi perussopimuksessa sovitaan hallinnon ja talouden tarkastuksesta, talouden ja toiminnan seurantajärjestelmästä sekä raportoinnista jäsenenä oleville hyvinvointialueille.

Aluevaltuusto päätti myös pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimuksen hyväksymisestä, jolla perustetaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen yhteinen pelastuslaitos sekä hyvinvointialueen johtajan viran perustamisesta.

- Valtuusto kävi pitkän ja perusteellisen keskustelun perustettavan HUS-yhtymän hallintomallista. Sekä yhtymäkokouksen että -valtuuston hyvät ja huonot puolet tulivat keskustelussa hyvin esiin. Lopulta äänestyksen jälkeen valtuusto päätyi pitäytymään puolueiden neuvottelemassa sopimusehdotuksessa, kiteyttää aluevaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen kokouksen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuuston toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme