Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän päättäminen etenee kevään 2023 aikana

Jaa
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toiminta on siirtynyt hyvinvointialueelle 1.1.23. Kuntayhtymän päättäminen tapahtuu kevään 2023 aikana, kunnes kuntayhtymän loppuselvitys ja vuoden -22 tilinpäätös on hyväksytty jäsenkuntien valtuustoissa. Arvioitu purkamishetki on toukokuun alku.

Kuntayhtymän purkamiseen saakka yhtymällä tulee olla nimetty viranhaltija, yhtymäjohtaja, joka toimii asioiden valmistelijana. Yhtymähallitus on päättänyt kokouksessaan tiistaina 31.1.23 nimetä virkaa aiemmin hoitaneet Pirjo Laitinen-Parkkosen yhtymäjohtajaksi, ja valmistelemaan kuntayhtymän päättämistä enintään 30 prosentin työpanoksella. Laitinen-Parkkonen on vastaavasti virka-vapaalla kuntayhtymän työpanosta vastaavan osuuden omasta hyvinvointialueella olevasta virastaan.

Kuntayhtymän päättämistä varten sekä yhtymähallitus että -valtuusto kokoontuvat vielä kevään -23 aikana. 

Lisätiedot medialle: yhtymähallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio, jaakko.rainio@hyvinkaa.fi, 040 741 0911

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman – ohjelmalla haetaan ratkaisuja talouden alijäämään9.3.2023 18:26:19 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus teki merkittäviä päätöksiä kokouksessaan tiistaina 7.3., kun se päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on kattaa valtiovarainministeriön vaatimuksen mukaisesti hyvinvointialueen talouden alijäämä. Alustavien laskelmien mukaan toiminnan tasapainottamisen suuruusluokka on arviolta noin 100 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme