Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tilinpäätösennuste alijäämäinen

Jaa

Yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan 20.9.22 Keusoten tilinpäätösennustetta. Raportointikauden tilinpäätösennusteen mukaan Keusoten palvelutuotantoon kohdistuu noin 45 Me:n ylitysuhka. Ylitykset kohdentuvat erityisesti työvoiman vuokrauksen korkeisiin kuluista, koronakustannuksista ja hintojen noususta.

Kuntayhtymän toiminta on jatkunut edelleen taloudellisesti ja toiminnallisesti haastavassa tilanteessa. Koronaviruspandemia on eri vaiheissaan aiheuttanut talouteen pitkäkestoisia vaikutuksia. Palvelujen tarve kuntayhtymän alueella on kasvanut merkittävästi tuotannon aloitusvuodesta 2019 vuoteen 2022. Sote-palvelujen tarpeen kasvu ja pandemia jatkuessaan on kasvattanut hoito- ja hoivavelkaa. Tilinpäätösennuste sisältää koronakustannuksia 20 Me, johon on arvioitu saatavan valtion korona-avustusta n. 12,9 Me, joka on merkittävästi vähemmän kuin vuoden 2021 avustus.

Valtakunnallisesti voimistunut henkilöstöpula on tullut myös kuntayhtymän alueelle osaksi arkea ja kasvattanut palvelujen ostoa. Henkilöstön saatavuusongelmat aiheuttavat heijastevaikutuksia. Osastopaikkoja on jouduttu sulkemaan henkilöstöpulan vuoksi mm. Nurmijärven akuuttiosastolla (50 % paikoista) ja kuntoutuskeskuksen käyttöaste on ollut tammi-kesäkuussa 80 %. Yksityisillä palveluntuottajilla on vaikeuksia tuottaa sopimuksenmukaisia palveluja henkilöstöpulan vuoksi. Myös energian, raaka-aineiden sekä ruuan hinnat ovat nousseet hyvin nopeasti, vaikuttaen laajasti myös kuntayhtymän ja sen yhteistyökumppaneiden toimintaan.

- Työntekijäpula on kaikkialla hälyttävä ja lisää kustannuksia ostopalveluihin, toteaa yhtymähallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen päätöksiä 14.9.2215.9.2022 13:16:27 EEST | Tiedote

Aika 14.9.2022, klo 15:00 Paikka Järvenpää, Järvenpää-talo Käsitellyt asiat § 97 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan. § 98 Tiedoksi Esitys: Aluehallitus päättää merkitä asiat tiedoksi. Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan. § 99 Hyvinvointialueen johtajan valinta Esitys: Aluehallitus päättää että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esitystä ja että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta. Lisäksi aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, ​että aluevaltuusto päättää suorittaa hyvinvointialuejohtajan virkavaalin,​ virka täytetään toistaiseksi ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa,​ todeta, ​että valinta on ehdollinen siihen asti, ​kunnes valittu on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän todistuksen Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan. § 100 Johtajien pätevyysvaatimukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme