Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Keskolla mittavat muutosneuvottelut, irtisanominen uhkaa yli sataa asiantuntijaa

Jaa
Huipputulosta tahkoava Kesko Oyj on käynnistänyt lähikuukausina useita muutosneuvotteluita, joiden piirissä on yhteensä noin 800 ylempää toimihenkilöä. Irtisanominen uhkaa noin 133 asiantuntijaa.

Viimeisimmistä neuvotteluista ilmoitettiin heti tammikuun alussa. Vähennystarvetta yhtiö perustelee tuotannollisilla syillä. Keskon ylemmät toimihenkilöt ovat pettyneitä yhtiön linjaan.

- On täysin käsittämätöntä, että ennätystuloksen tehnyt yhtiö henkilöstön palkitsemisen sijaan suunnittelee irtisanovansa tuloksentekijöitään, sanoo YTN:n kaupan alan sopimusalavastaava Joonas Kopra. - Keskolla on toimintansa keskiössä näkyvästi vastuullisuus, mutta se ei näköjään ulotu ylempien toimihenkilöiden henkilöstöryhmään, Kopra jatkaa.

Kaupan ala on jo vuosia elänyt murroskautta, jota pandemia osaltaa vauhditti. Poikkeuksellinen aika jatkuu kaikilla toimialoilla edelleenkin, mutta kaikkien ennusteiden mukaan pitkää taantumaa ei ole näköpiirissä.

- Kysymyksiä herättää myös neuvottelujen ajankohta, onko vielä tarpeen painaa paniikkinappulaa, kysyy Kopra. - Yhtiön taloudellista tilannetta seuratessa painetta henkilöstövähennyksiin ei ole vaan nyt olisi aika huolehtia osaamisen kehittämisestä, jolla parhaiten vastataan tulevaisuuden muutoksiin, Kopra muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme yksityisellä sektorilla ylempien toimihenkilöiden neuvottelu- ja sopimustoiminnasta.

Solmimme työehtosopimuksia valtakunnallisesti työnantajaliittojen kanssa, minkä lisäksi teemme myös yrityskohtaisia sopimuksia. Jäseninämme on 19 liittoa, joiden kautta edustamme yli 176 000 asiantuntija- ja esihenkilötyötä tekeviä eri toimialoilla.

Toimimme yksityisellä sektorilla asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotason tehtävissä työskentelevien hyvän, reilun, kannustavan ja yhdenvertaisen työelämän puolesta.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme