Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari ottaa koronapassin käyttöön tilaisuuksissaan ja kehottaa muitakin harkitsemaan samaa

Jaa

Keskuskauppakamari ottaa tilaisuuksissaan ja tapahtumissaan käyttöön koronapassin. Tapahtumiin pääsee osallistumaan paikan päällä, jos osallistujalla on esittää koronapassi. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi patistaa päättäjiä selkiyttämään lainsäädäntöä ja kehottaa tapahtumajärjestäjiä toimimaan vastuullisesti.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Liisa Takala.
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Liisa Takala.

”Päädyimme ottamaan koronapassin käyttöömme järjestämissämme tilaisuuksissa ja tapahtumissa, koska haluamme toimia vastuullisesti. Tapahtumajärjestäjänä olemme vastuussa osallistujien turvallisuudesta ja koronapassin avulla pystymme järjestämään tilaisuudet turvallisesti”, Romakkaniemi sanoo.

Romakkaniemen mukaan on harmillista, että lainsäätäjät eivät ole kyenneet luomaan selkeää lakia koronapassin käytöstä. Päinvastoin nykyinen laki aiheuttaa pikemminkin epäselvyyttä ja jopa absurdeja tilanteita.

”Tilannetta selkiyttäisi huomattavasti, jos koronapassia koskeva lainsäädäntö saataisiin vastaamaan sitä, mitä se monessa muussa EU-maassa on”, Romakkaniemi sanoo.

Romakkaniemi korostaa, että Keskuskauppakamari ei kerää eikä ylläpidä tilaisuuksissaan rekisteriä koronapassia käyttäneistä ihmisistä.

Romakkaniemi suosittelee muidenkin tapahtumanjärjestäjien harkitsemaan koronapassin käyttöönottoa tilaisuuksissaan.

”On tärkeää, että joulunajan tapahtumat pystytään järjestämään ja ennen kaikkea järjestämään ne turvallisesti. Sitä tarvitsevat niin Suomen talous, yritykset kuin ihmisetkin. Meillä on koronapassi sitä varten, että rokotetut, koronan sairastaneet sekä tuoreen negatiivisen testituloksen saaneet ihmiset voivat elää kohtalaisen normaalia elämää. Koronapassia on syytä alkaa hyödyntää täysimääräisesti”, Romakkaniemi sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Liisa Takala.
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Liisa Takala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Pörssiyhtiöiden hallitustyöskentely entistä aktiivisempaa, selviää Keskuskauppakamarin selvityksestä30.11.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Koronapandemia vaikutti merkittävästi pörssiyhtiöiden hallinnointiin. Pörssiyhtiöiden hallitukset kokoontuivat vuonna 2020 aiempaa useammin ja osallistumisaktiivisuus kokouksiin kasvoi. Noin 90 prosenttia pörssiyhtiöistä hyödynsi yhtiökokousten järjestämistä helpottanutta väliaikaista lainsäädäntöä. Tänä vuonna nähtiin myös ensimmäinen pörssiyhtiön yhtiökokous, jossa osakkeenomistajilla oli mahdollisuus äänestää reaaliaikaisesti etäyhteyden välityksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme