Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Keskustakirjasto Oodin miljoonan kävijän raja menee rikki huomenna tiistaina 26.3. 

Jaa

Helsingin keskustakirjasto Oodi avautui 5.12.2018 eli talo on ollut avoinna yleisölle pian neljä kuukautta. Oodi on saavuttanut suuren suosion, sillä jo huomenna tiistaina 26.3.2019 Oodin ovista astuu sisään miljoonas kävijä. Tämä kävijä palkitaan Oodi-kangaskassillisella yllätyksiä – luvassa on ainakin liput Oodissa toimivaan Kino Reginaan sekä kahvit Fazerin kahvilassa.

Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä.
Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä.

”Olen todella iloinen siitä, että Oodista on tullut kaupunkilaisten yhteinen tila. Arvioimme ennen avaamista, että Oodissa olisi noin 2,5 miljoonaa käyntiä vuosittain. Yleisöä osallistettiin suunnittelussa laajasti ja tämä näkyy nyt kävijävirrassa. Ihmiset saivat mitä tilasivat ja tulevat siksi yhä uudestaan", kertoo Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara 

Oodissa on sen avaamisen jälkeen tehty jo noin 9 000 uutta kirjastokorttia. Oodissa on keskimäärin 9 000 käyntiä päivässä. Määrä vaihtelee viikonpäivien ja Oodissa olevien tapahtumien mukaan. Avajaispäivät 5.–6.12.2018 keräsivät 55 000 käyntiä.  

"On hienoa, että Oodi on lisännyt kaikkien kirjastojen näkyvyyttä ja suosiota. Oodin avautumisen jälkeen Helsingin kirjastoihin on tehty yli 2,5 miljoonaa käyntiä, kaikkien kirjastojen lukupaikat ovat täynnä aamusta iltaan, sähköisten aineistojen lataukset ovat moninkertaistuneet, ja etenkin lastenkirjojen kysyntä on voimakkaassa kasvussa joka puolella Helsinkiä. Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja kärsivällisyydestä, kun suuri suosio aiheuttaa jonotusta niin lukupaikoille kuin aineistovarauksissakin”, sanoo Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. 

Oodi on suunniteltu kokonaiselämykseksi, jossa elävä helsinkiläinen kaupunkilaisarki kohtaa modernin arkkitehtuurin. Oodi muodostuu kolmesta erityyppisestä ja tunnelmaltaan erilaisesta kerroksesta. Tilat ovat kaikkien vapaassa käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. 

Espoon Ison Omenan kirjasto oli vuonna 2018 Suomen vilkkain yleinen kirjasto. Kävijöitä oli noin 1 350 000. Voidaan siis päätellä, että Oodi tulee suurella todennäköisyydellä saavuttamaan vuonna 2019 maamme vilkkaimman kirjaston tittelin. 

Faktoja Oodista 
Neliömäärä: 10 000 m² 
Avattu yleisölle: 5.12.2018 
Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa 
Arkkitehtitoimisto: ALA Arkkitehdit 
Rakennusurakointi: YIT Suomi 

Oodin avajaispäivien 5.–6.12.2018 tunnelmiin voit palata tämän videon avulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: 

Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara 
anna-maria.soininvaara@hel.fi, 050 434 5979

Viestintäasiantuntija Marjo Haatainen
marjo.haatainen@hel.fi, 050 382 8150

Kuvat

Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä.
Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä.
Lataa
Oodi on modernin arkkitehtuurin taidonnäyte. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Oodi on modernin arkkitehtuurin taidonnäyte. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *

Helsingin keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä.

Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus. Oodi tarjoaa tietoja, taitoja ja tarinoita, ja sinne on helppo tulla oppimaan, eläytymään, nauttimaan ja työskentelemään. Kaikille avoin uuden ajan kirjasto on elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka.

Helsingin keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki
www.oodihelsinki.fi
www.helmet.fi/oodi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme