Suomen Keskusta r.p.

Keskustan Lohi: Onko sinipunavoimien tavoitteena viiden hyvinvointialueen Suomi?

Jaa
SDP:n ja Kokoomuksen sote-gurut Aki Linden ja Lasse Lehtonen ovat julkisuudessa esittäneet hyvinvointialueiden yhdistämisiä (IL 29.).

Linjan ääneen sanominen vaalien alla ansaitsee tunnustuksen avoimuudesta, mutta samalla se kertoo karua kieltä kokoomuslaisten ja demareiden tahdosta lakkauttaa juuri toimintansa aloittaneita alueita. Rehtiä olisi kertoa jo ennen vaaleja, mitkä alueet yhdistettäisiin ja mihin? Ilmeisesti agendana on jälleen viiden hyvinvointialueen Suomi.

On vain reilu vuosi siitä, kun suomalaiset valitsivat ensimmäistä kerta päättäjät suorilla vaaleilla vastaamaan sote-palveluista. On kylmää kyytiä ja kansanvallan sekä alueiden tahdon halventamista ajaa alueiden lakkautuksia.

Nyt alueet, niiden henkilöstö ja päätöksentekijät, tarvitsevat työrauhaa. Hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa vasta kolme kuukautta, joten on liian aikaista antaa niille tuomioita. Nyt on keskityttävä lähipalvelujen kehittämiseen sujuvammaksi, ei käynnistää uutta organisaatiouudistusta. Se on Keskustan linja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Keskustan puoluevaltuusto 23.4.2023: Vaalivoittajat hallitukseen ja Keskusta oppositioon23.4.2023 11:58:43 EEST | Tiedote

Keskusta tarjosi vaaleissa äänestäjien arvioitavaksi perusteellisen ohjelmansa. Olimme valmiita jatkamaan hallitustyötä uudelta pohjalta, mikäli puolue saa kansalta vahvan kannatuksen. Suomalaiset antoivat tällä kertaa tukensa muille vaihtoehdoille. Kunnioitamme vaalitulosta. Vaalit voittaneilla puolueilla on nyt oikeus ja velvollisuus lunastaa vaalilupauksensa hallitusvastuussa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kallin puhe Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa22.4.2023 11:22:06 EEST | Tiedote

Hyvät puoluevaltuuston jäsenet, Vaalitulos – se on selvääkin selvempi. Nyt kansan tahdon pitää tulla todeksi. Voittajien pitää ottaa valta. Voittajien pitää ottaa vastuu. Mitä virkaa vaaleilla muuten on? Maa tarvitsee hallituksen. Asiat pitää hoitaa. Lupaukset pitää lunastaa. Bensan ja sähkön hinnan laskemisesta alkaen. Hyvät keskustalaiset, Vaalituloksen mukaisesti Keskusta menee oppositioon. Uskon, että isänmaata voi palvella myös sieltä. Olemme valmiita yhteistyöhön, jos päätökset ovat mielestämme oikeita. Sellaisia, jotka tuovat turvaa, työtä ja kasvua, tasa-arvoa ja toivoa. Sellaisia, joilla jokainen suomalainen ja koko maa pidetään mukana. Viime vaalikaudella päätimme viimein sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta. Nyt uudistusta pitää saada viedä hyvinvointialueilla eteenpäin. Hoitajapulaa pitää helpottaa ja hoitojonoja lyhentää. Peruspalveluja on vahvistettava ja lähipalvelut pitää turvata koko Suomessa. Toiminnan kehittämisen ohella näille on varattava riittävä rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme