Suomen Keskusta r.p.

Keskustan nuorisolinjaus tarjoaa ratkaisuja nuorten talouteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn

Jaa
Keskusta haluaa varmistaa, että kaikilla nuorilla on avaimet tulevaisuuteen. Haluamme auttaa kaikkia löytämään reitin kohti omia unelmia osana yhteiskuntaa. Keskusta haluaa tukea nuoria kasvavan velkamäärän kanssa, vahvistaa omistajuutta ja mahdollistaa opiskelun kaikille. Näihin Keskusta tarjoaa ratkaisuiksi opintolainan korkokattoa, ASP-lainan muutoksia sekä ensikertalaiskiintiön poistamista opiskelijavalinnoista.

- Keskustan nuorisolinjauksen keskiössä on nuorten usko tulevaisuuteen. Näinä taloudellisesti haastavina aikoina haluamme  varmistaa, että nuorilla on myös jatkossa mahdollisuus rakentaa itsensä näköistä elämää ilman liiallisia taloudellisia esteitä. Siksi haluamme muuttaa ASP-tilin säännöksiä niin, että oman asunnon ostaminen on mahdollista myös isommissa kaupungeissa. Haluamme myös turvata nuorten mahdollisuuden nostaa opintolainaa asettamalla siihen korkokaton, keskustan kansanedustaja ja nuorisolinjausta valmistelleen ryhmän puheenjohtaja Hilkka Kemppi linjaa.

Keskusta näkee, että opintotuen keskeisenä tavoitteena on antaa kaikille nuorille mahdollisuus opiskella niin pitkälle kuin rahkeet riittävät ilman, että toimeentulo sitä estää. Opintolaina tukee tätä tavoitetta. Keskusta tunnistaa, että edellä mainitut toimet koskevat kuitenkin vain osaa suomalaista nuorista.

- Joidenkin nuorten kohdalla unelmien siivet uhkaavat katketa jo paljon ennen opiskelupaikkavalintoja tai asunnon ostamista. Keskusta haluaa ehkäistä nuorten syrjäytymistä sekä puuttua jengiytymiseen ja nuorisoväkivaltaan. Ketään ei pidä menettää väkivallalle ja rikollisuuden tielle koko elämäksi, Kemppi kommentoi.

- Nuorten polulla pysymistä voidaan vahvistaa myös riittävällä oppilashuollon ja opintojen ohjauksen resursseilla. Haluamme myös panostaa rasisminvastaiseen toimintaan nuorten yhteisöissä, kuten kouluissa ja harrastustoiminnassa.  Meidän tulee varmistaa, että kaikki nuoret kokevat olevansa osa yhteisöä ja yhteiskuntaa, Kemppi lisää. 

Syrjäytymisen ehkäisyn lisäksi tarvitaan napakoita ratkaisuja, joilla puuttua nuorten väkivallan lisääntymiseen. Keskusta haluaa panostaa poliisien määrään. Esitämme myös että rikoslakiin säädetään rangaistuksen koventamisperusteiksi jengirikollisuus ja jengien välienselvittely samalla tavalla kuin järjestäytynyt rikollisuus.

- Nuorten hyvinvointi on kriittistä niin heidän itsensä kuin suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudenkin kannalta. Nuorten käsissä epäävä tulevaisuutemme on turvassa, kunhan annamme heille mahdollisuuden onnistua, Kemppi päättää. 

Keskustan nuorisolinjaus: Nuorten tulevaisuususko ratkaisee Suomen suunnan on julkaistu 7.3.2023. Kiitämme lämpimästi työryhmässä mukana olleita nuorisopolitiikan ja nuorisotyön asiantuntijoita. 

 

Yhteyshenkilöt

Hilkka KemppiKansanedustaja, nuorisopoliittisen työryhmän puheenjohtaja

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Rakennusten energiatehokkuus: Keskustan mepit erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen14.3.2023 14:05:55 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tiistaina 14.3. täysistunnossa parlamentin neuvottelukannasta rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin, joka sisältää ehdotuksia rakennusten energiakulutuksen ja päästöjen leikkaamisesta. Keskustan mepit Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen ovat erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen 343 puolesta, 216 vastaan, 78 tyhjää. Ehdotus on tämän hetkisessä muodossaan joustamaton ja aiheuttaisi huomattavia kustannuksia kotitalouksille.

Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista7.3.2023 12:55:10 EET | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu jyrkästi EU-parlamentissa virinneet haaveet pakkoremonteista ihmisten koteihin. Kiinteistöliitto varoitti tiistaina, että mikäli EU:ssa syntynyt ehdotus kotien pakollisista energiaremonteista aikanaan etenisi päätökseksi, olisi lasku suomalaisille kodeille tuntuva. Keskusta ei tällaista hyväksy, Honkonen sanoo. - Suomessa koteja pitää remontoida kun omistajat niin päättävät, ei Brysselin pillin soidessa, Honkonen sanoo. - Suomalaiset rakentavat ja remontoivat kotejaan energiatehokkaiksi omaan tahtiinsa, sekä säästö- että ympäristösyistä. Kotien remonttipäätöksiin ei unionion viisastelijoita tarvita mestaroimaan. Honkonen muistuttaa, että tavallisten ihmisten elinkustannukset ovat sodan seurauksena nousseet jyrkästi. Kansalaisten arkitodellisuutta ei kuitenkaan EU-parlamentin pitkillä käytävillä ymmärretä. Tuloksena on kuolleena syntyneitä ehdotuksia, jotka eivät johda muuhun kuin EU:n arvovallan murenemiseen jäsenmaissa. - Mikäli EU-par

Keskustan liikennelinjaus: Nykyväylät kuntoon ja uudet miljardihankkeet jäihin, dieselin käyttövoimavero poistettava6.3.2023 08:22:42 EET | Tiedote

Keskustan mukaan liikennepolitiikassa ollaan valtavien valintojen edessä. Tuleva hallitus joutuu ensitöikseen linjaamaan, jatketaanko nykyisten väylien kuntoon laittoa vai tehdäänkö hävittäjähankinnan kokoinen miljardipanostus uusiin raidehankkeisiin, ns. ”tunnin juniin”. Keskusta ilmoittaa myös tavoittelevansa diesel-autojen käyttövoimaveron poistoa, koska sodan nostama dieselin hinta on vienyt pohjan diesel-autoilun kovemmalta verotukselta, ns. käyttövoimaverolta.

Keskustan Pirkkalainen ja Pakarinen: Kokoomuksen säästökuuri iskisi ihmisten palveluihin4.3.2023 09:21:32 EET | Tiedote

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ja varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen suomivat kokoomuksen aikomuksia leikata hyvinvointialueiden rahoitusta. Kokoomuksen talouspoliittisessa ohjelmassa tavoitteena on leikata miljardi sosiaali- ja terveyspalveluista. Tämän sote-miljardin kokoomus jakaisi veronkevennyksinä, joista leijonanosa menisi kovimpia palkkatuloja nauttiville. Lisäksi muilla säästöillä saattaa olla välillisiä vaikutuksia hyvinvointialueiden rahoitukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme