Vaasan kaupunki - Vasa stad

Keskustan yhtenäiskoulun asemakaavamuutosten osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä

Jaa

Keskustan tulevaan yhtenäiskouluun liittyen asemakaavaan on tulossa muutoksia keskustan alueella. Nyt nähtävillä olevassa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kerrotaan, miksi kaavamuutokset laaditaan, miten kaavoitus etenee ja missä vaiheessa niihin voi vaikuttaa.

Kauppapuistikko 22. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kauppapuistikko 22. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Vaasan keskustaan muodostuu vuoteen 2026 mennessä uusi koulukokonaisuus suomenkielisen perusopetuksen luokille 1-9. Uuteen koulukokonaisuuteen kuuluvat osoitteessa Kauppapuistikko 22 sijaitseva kiinteistö, osoitteeseen Raastuvankatu 33 rakennettava uudisrakennus sekä Keskuskoulun alakoulu.

Asemakaavamuutos koskee osoitteissa Kauppapuistikko 22 ja Raastuvankatu 29-33 sijaitsevia kiinteistöjä. Korttelissa on tällä hetkellä kansalaisopisto Alman, Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen ja hallinnon tiloja sekä tyhjillään olevia opetustiloja. Kansalaisopisto Alman toiminta jatkuu kaavamuutosten jälkeenkin normaalisti osoitteessa Raastuvankatu 31. 

Määritelty koulutontiksi jo vuonna 1855

Kaavamuutosalue on määritelty koulutontiksi jo C.A. Setterbergin laatimassa vuonna 1855 vahvistetussa asemakaavassa. Asemakaavamuutoksen avulla ylläpidetään kouluperinteen jatkumista ydinkeskustassa.

- Valmistelutyön yhteydessä selvitetään alueella olevien rakennusten arvot, ja tavoitteena on säilyttää kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmat kohteet sekä sovittaa täydennysrakentaminen niiden mittakaavaan, kertoo kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki.

Kaavatyöstä voi antaa palautetta

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavatyön tavoitteista ja lähtökohdista voi antaa palautetta 28.10.-12.11.2021.Palautetta voi antaa

  • sähköpostitse: kaavoitus@vaasa.fi
  • postitse: Vaasan kaupunki / kaavoitus, PL 2, 65101 Vaasa
  • vierailemalla Teknisessä virastossa osoitteessa Kirkkopuistikko 26 A. Huom! sovi tapaamisesta etukäteen valmistelijan kanssa (kati.vuohijoki@vaasa.fi)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa. Uusin versio löytyy aina kaavahankkeen verkkosivuilta: www.vaasa.fi/ak1121

Nyt nähtävillä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman jälkeen kaavaprosessissa ovat vuorossa asemakaavaluonnos, kaavaehdotus sekä viimeisenä asemakaavan hyväksyminen. Kaavoitusta voi kommentoida prosessin kaikissa vaiheissa.

Tavoitteena on asemakaavaluonnoksen nähtäville asettaminen vuonna 2022 ja lainvoimainen asemakaava vuonna 2023. Kaavaprosessin etenemistä voi seurata kaavoituksen verkkosivuilta www.vaasa.fi/ak1121

Yhteyshenkilöt

kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki, puh. 040 508 1003, kati.vuohijoki@vaasa.fi

Kuvat

Kauppapuistikko 22. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kauppapuistikko 22. Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme