Kustannusosakeyhtiö Otava

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Jaa

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Juulia Mikkola | Leino Kuuluvainen | Netta Böök

ILMAKIRJA – Painovoimainen ilmanvaihto


Suomessa on yli puoli miljoonaa pientaloa ja kymmeniä tuhansia kerrostaloasuntoja, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Sen toimintaperiaatteita ei kuitenkaan enää opeteta insinööreille, vaan vanhojenkin rakennusten ilmanvaihtoja koneellistetaan. Tietämys painovoimaisesta ilmanvaihdosta on ohentunut.

Juulia Mikkolan, Leino Kuuluvaisen ja Netta Böökin painovoimaista ilmanvaihtoa käsittelevä Ilmakirja tarjoaa kestävän ja toimivan vaihtoehdon uudisrakennusten ilmanvaihtoon sekä rohkaisee säilyttämään painovoimaista ilmanvaihtoa vanhassa rakennuskannassa.

Ilmakirjassa käydään läpi painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta ja ominaisuudet, luodaan katsaus historiaan ja määräyksiin sekä esitellään järjestelmän käyttöä ja ylläpitoa. Lisäksi kerrotaan painovoimaisen ilmanvaihdon parannusmahdollisuuksista vanhoissa rakennuksissa ja esitellään suunnittelu- ja mitoitusperiaatteet uudisrakennuksille. Teos on suunnattu sekä maallikoille että ammattilaisille.

Juulia Mikkola työskentelee arkkitehtina Livadyssä, jolle on myönnetty useita merkittäviä arkkitehtuuripalkintoja. Hän on muun muassa toiminut työryhmän vetäjänä ympäristöministeriön ja Museoviraston painovoimaisen ilmanvaihdon ohjehankkeissa sekä osallistunut julkiseen keskusteluun kestävän rakentamisen puolestapuhujana. Leino Kuuluvainen on painovoimaiseen ilmanvaihtoon erikoistunut LVI- ja energiasuunnittelija, ja koulutukseltaan LVI- ja energiatekniikan DI. Netta Böök on arkkitehtuurin ja rakentamisen historiaa tutkiva arkkitehti, toimittaja ja tietokirjailija.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Moreeni on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme