Diakonissalaitos

Kestävän kehityksen tavoitteista potkua liiketoimintaan

Jaa

Diakonissalaitos ja mobiilioppimispalvelu Funzi julkaisivat yhdessä erityisesti Pk-yrityksille suunnatun mobiilioppimiskokonaisuuden yritysvastuun perusteista. Maksuton kurssi sisältää runsaasti käytännön vinkkejä ja työkaluja kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen yritystoiminnassa.

Yritysvastuuseen panostaminen tulee yrityksille koko ajan merkittävämmäksi kilpailutekijäksi. Globaalit haasteet, kuten ilmastonmuutos, myös avaavat valtavasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia. World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) arvioikin kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvien markkinoiden kooksi 12 biljoonaa dollaria.

Diakonissalaitoksen ja kolmen muun järjestön Kymppi-hanke on laatinut yritysvastuun perustietopaketin helpottamaan erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten edellytyksiä tarttua vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuuksiin. Kurssi tarjoaa yrityksille käytännön tietoa, työkaluja ja vinkkejä kestävän kehityksen tavoitteiden soveltamisesta liiketoimintaan. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Funzilife Oy:n kanssa innovatiivisena mobiilikurssina ja sitä voi opiskella omaan tahtiin millä tahansa verkkoon kytketyllä laitteella. Maksuttoman kurssin voi aloittaa sivuilta www.hdl.fi/kymppi.

”YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma, Agenda2030, tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. Ohjelman kantava periaate on, ettei ketään jätetä kehityksessä jälkeen. Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii toimia kaikilla sektoreilla. Toisaalta ne avaavat yrityksille tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia ja heijastavat sidosryhmien odotuksia. Kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutumisen merkitys yritystoiminnassa tulee kasvamaan entisestään tulevaisuudessa”, sanoo toimialajohtaja Ilkka Kantola Diakonissalaitokselta.

Diakonissalaitos toteuttaa Kymppi-hanketta yhdessä Filantropian, Filoksenian ja Suomen Caritaksen kanssa Suomen ulkoministeriön rahoituksella.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sara Haavisto, Kymppi-hankkeen projektipäällikkö
sara.haavisto@hdl.fi
p. +358 50 330 3875

Viestintä
Markku Niskanen, viestintäpäällikkö
Diakonissalaitos
markku.niskanen@hdl.fi
p. +358 50 306 8634

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiin Pohjois-Suomessa20.10.2020 12:43:09 EESTTiedote

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat ja riski uupua opintojensa aikana on tunnistettu ja siihen halutaan puuttua. Oulun, Rovaniemen, Kemin ja Tornion alueella käynnistyneen yhteishankkeen tavoitteena on tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja ehkäistä opintojen keskeyttämistä. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun, Lapin ammattikorkeakoulun ja Oulun Diakonissalaitoksen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme