Hyvinkään kaupunki

Kestävän talouden ohjelman suunnitelman mukaiset yhteistoimintaneuvottelut käynnistettiin Hyvinkäällä

Jaa

Hyvinkään kaupunki on tänään päättänyt yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä. Päätös perustuu kaupunginvaltuuston kesällä 2020 hyväksymän, monivuotisen kestävän talouden ohjelman toimeenpanoon. Osana ohjelman toteuttamista kaupunki käy vuosittain talousarviotyön valmistelun yhteydessä yhteistoimintaneuvottelut.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
5.7.2021
Julkaistavissa heti


Kestävän talouden ohjelman suunnitelman mukaiset yhteistoimintaneuvottelut käynnistettiin Hyvinkäällä

Hyvinkään kaupunki on tänään päättänyt yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä. Päätös perustuu kaupunginvaltuuston kesällä 2020 hyväksymän, monivuotisen kestävän talouden ohjelman toimeenpanoon. Osana ohjelman toteuttamista kaupunki käy vuosittain talousarviotyön valmistelun yhteydessä yhteistoimintaneuvottelut.

- Nyt käytävät yhteistoimintaneuvottelut ovat osa monivuotisen talousohjelman täytäntöönpanoa. Talousarvioon sisällytettävät ohjelman toimet tulee aina käsitellä yhteistoiminnallisesti vuosittain ennen kuin kaupunginhallitus antaa talousarvioesityksensä, joten joudumme siksi pitämään useammat yhteistoimintaneuvottelut kestävän talouden ohjelman voimassaoloaikana vuosien 2020-2024 välillä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin talousjohtaja Markus Peevo.

- Irtisanomiset ovat viimesijainen keino, muun muassa eläköitymiset huomioidaan säästökohteita haettaessa. Yhteistoimintaneuvotteluissa keskustellaan myös esimerkiksi toimenkuvista. Kestävän talouden ohjelman sisältämien tasapainotustavoitteiden lisäksi muita, uusia tasapainotustavoitteita ei ole sisällytetty talousarviokehykseen, sanoo Peevo. 

Henkilöstölle tiedotettiin yhteistoimintaneuvotteluihin valmistautumisesta etukäteen henkilöstöjohtajan tiedotteella 17.6.2021. Kaupunginhallitus päätti virallisesti neuvottelujen käynnistämisestä 5.7.2021 pitämässään kokouksessa.

Nyt käynnistettävät yhteistoimintaneuvottelut koskevat vuoden 2022 toteutettavia henkilöstöön kohdistuvia mahdollisia toimenpiteitä taloudellisista, tuotannollisista ja toiminnan uudelleen järjestelyyn liittyvistä syistä. Yhteistoimintaneuvottelut vuoden 2022 osalta aloitetaan syksyllä. Neuvottelut käydään edustuksellisina.

Vuonna 2020 Hyvinkään kaupungin talouden todettiin olevan epätasapainoinen. Kuntalain 110 §:n perusteella se on saatettava tasapainoon. Kaupunginvaltuuston päätökseen perustuen kaupunki valmisteli Kestävän talouden ohjelman talouden tasapainottamiseksi. Ohjelmatyössä kaupunki on päättänyt kestävistä ja pysyvistä keinoista, joilla se tavoittelee vuosien 2020-2024 aikana 14 miljoonan euron tulosparannusta verrattuna tilanteeseen, jossa tasapainottamista ei tehdä.

Lisätietoja
Markus Peevo, talousjohtaja, p. 040 155 4228
Sari Kuittinen-Tihilä, henkilöstöjohtaja, p. 040 701 2171

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennusta koskeva selvitys on valmistunut: Rakennus vaatii merkittäviä korjaustoimenpiteitä24.6.2021 09:16:13 EEST | Tiedote

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennuksen terveydellisten olosuhteiden selvitys on valmistunut ja selvityksen tulokset esitellään ensi viikolla kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hyvinkään kaupungin tilakeskuksen SWECO:lta tilaama selvitys osoittaa koulun kivirakennuksen olevan korjausta vaativassa kunnossa. Kaupunki teki selvityksen terveydensuojeluviranomaisten vaatimuksesta.

Uusi kirjoitus- ja valokuvauskilpailu hyvinkääläisille16.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään kaupunginmuseo ja Aamuposti käynnistävät kesäisen kirjoitus- ja valokuvauskilpailun ajanjaksolle 16.6.-16.9.2021. Ensimmäistä kertaa järjestettävän Minun Hyvinkääni -kilpailun teemana on asuminen Hyvinkäällä eri näkökulmista. Kilpailusarjoja on yhteensä kolme: Kerro tekstarilla, Kerro kirjeellä ja Kerro kuvalla. Kilpailijat on lisäksi jaettu eri ikäluokkiin, lapsiin, nuoriin (13-17 v.) sekä aikuisiin. Kunkin sarjan pääpalkinnon lisäksi kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan useita palkintoja paikallisiin palveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme