Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ketään ei jätetä: Sujuva startti VAMKin uusille opiskelijoille

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin uudet opiskelijat aloittavat opiskelutaipaleensa maanantaina 2.9. Ensimmäisenä koulupäivänä opiskelijakunnan valmentamat tutorit ovat ottamassa vastaan uusia opiskelijoita sekä ovat muutenkin tukena opiskelun alkutaipaleella.

– Monelle uudelle opiskelijalle Vaasa ei ole ennestään tuttu, VAMKin rakennuksista puhumattakaan. Alussa helpottaa valtavasti, että lähellä tai puhelimen päässä on aina joku, jolta voi kysyä neuvoa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, kertoo tutorvastaava Sami Uusitalo opiskelijakunta VAMOKista.

Tutoreiden lisäksi VAMKin opettajat auttavat uuteen elämänvaiheeseen sopeutumisessa. Ryhmänohjaaja, eli uudesta opiskelijaryhmästä vastaava opettaja seuraa opiskelijan taivalta esimerkiksi säännöllisissä kehityskeskusteluissa. Myös opiskelijoiden fyysinen ja henkinen hyvinvointi on VAMKissa tärkeä asia.

– Varsinaisen opiskeluterveydenhuollon lisäksi VAMKissa toimii muun muassa opiskelijoiden hyvinvointia kehittävä työryhmä sekä häirintäyhdyshenkilö. Elämään ja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä myös oppilaitospastorin puoleen, kertoo Uusitalo.

Ensimmäisen opiskelupäivän ohjelmaan kuuluu muun muassa ammattikorkeakoulun tiloihin, opettajiin, kaupunkiin sekä opiskelukavereihin tutustumista. Ensimmäisellä opiskeluviikolla, keskiviikkona 4.9. juhlitaan kaikille vaasalaisille tarkoitetussa Vaasa Campus Festival -tapahtumassa Vaasan torilla. Ensimmäistä kertaa kaikki Vaasan korkeakouluopiskelijat yhdistävälle festivaalille saapuvat esiintymään Italobrothers, Mouhous, Bastupojkarna, Wehreä ja Dj Okki.

Tänä vuonna VAMKissa opintonsa aloittaa 480 opiskelijaa yhteensä 10 suomenkielisessä päiväopintoina suoritettavassa koulutuksessa. Englanninkielisissä koulutuksissa aloittaa 101 opiskelijaa, joista valtaosa on kansainvälisiä opiskelijoita.

Ensimmäisen opiskelupäivän aikataulut VAMKin www-sivuilla: http://www.puv.fi/fi/news/oletko_uusi_opiskelija-katso_opetuksen_alkaminen_taalta/

Lisätietoja tutortoiminnasta:

Tutorvastaava Sami Uusitalo, Opiskelijakunta VAMOK, puh. 0400 195 114

Lisätietoja opintojen aloittamisesta:

Hakijapalvelut@vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta VAMKista valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin. www.vamk.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKissa haku sairaanhoitajan opintoihin 4.-18.9. – yhteishaun opiskelijavalinta uudistuu koko maassa4.9.2019 13:47:49 EESTTiedote

Valtakunnallinen syksyn yhteishaku AMK- ja yliopistokoulutuksiin käynnistyy keskiviikkona 4.9. Kaksi viikkoa kestävä haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020. Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa on haussa sairaanhoitajan koulutus, päivä sekä monimuoto-opiskeluna. Molempiin haussa oleviin koulutuksiin on hakukelpoisuusvaatimuksena lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai näitä vastaavat ulkomailla suoritetut tutkinnot. Koulutukset kestävät 3,5 vuotta.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? VAMKiin voi hakea vielä heinäkuussa28.6.2019 07:00:00 EESTTiedote

Kevään yhteishaku ja ylioppilaskirjoitukset sijoittuivat hankalasti päällekkäin. Jos pääsykokeet eivät menneet aivan nappiin, kaikki ei kuitenkaan ole vielä menetetty. VAMKin kesän lisähaussa hakijalla on vielä mahdollisuus saada opiskelupaikka. Lisähaku Vaasan ammattikorkeakouluun käynnistyy maanantaina 15. heinäkuuta ja kestää 26. heinäkuuta asti. Opintoihin haetaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme