Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ketään ei jätetä: Sujuva startti VAMKin uusille opiskelijoille

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin uudet opiskelijat aloittavat opiskelutaipaleensa maanantaina 2.9. Ensimmäisenä koulupäivänä opiskelijakunnan valmentamat tutorit ovat ottamassa vastaan uusia opiskelijoita sekä ovat muutenkin tukena opiskelun alkutaipaleella.

– Monelle uudelle opiskelijalle Vaasa ei ole ennestään tuttu, VAMKin rakennuksista puhumattakaan. Alussa helpottaa valtavasti, että lähellä tai puhelimen päässä on aina joku, jolta voi kysyä neuvoa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, kertoo tutorvastaava Sami Uusitalo opiskelijakunta VAMOKista.

Tutoreiden lisäksi VAMKin opettajat auttavat uuteen elämänvaiheeseen sopeutumisessa. Ryhmänohjaaja, eli uudesta opiskelijaryhmästä vastaava opettaja seuraa opiskelijan taivalta esimerkiksi säännöllisissä kehityskeskusteluissa. Myös opiskelijoiden fyysinen ja henkinen hyvinvointi on VAMKissa tärkeä asia.

– Varsinaisen opiskeluterveydenhuollon lisäksi VAMKissa toimii muun muassa opiskelijoiden hyvinvointia kehittävä työryhmä sekä häirintäyhdyshenkilö. Elämään ja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä myös oppilaitospastorin puoleen, kertoo Uusitalo.

Ensimmäisen opiskelupäivän ohjelmaan kuuluu muun muassa ammattikorkeakoulun tiloihin, opettajiin, kaupunkiin sekä opiskelukavereihin tutustumista. Ensimmäisellä opiskeluviikolla, keskiviikkona 4.9. juhlitaan kaikille vaasalaisille tarkoitetussa Vaasa Campus Festival -tapahtumassa Vaasan torilla. Ensimmäistä kertaa kaikki Vaasan korkeakouluopiskelijat yhdistävälle festivaalille saapuvat esiintymään Italobrothers, Mouhous, Bastupojkarna, Wehreä ja Dj Okki.

Tänä vuonna VAMKissa opintonsa aloittaa 480 opiskelijaa yhteensä 10 suomenkielisessä päiväopintoina suoritettavassa koulutuksessa. Englanninkielisissä koulutuksissa aloittaa 101 opiskelijaa, joista valtaosa on kansainvälisiä opiskelijoita.

Ensimmäisen opiskelupäivän aikataulut VAMKin www-sivuilla: http://www.puv.fi/fi/news/oletko_uusi_opiskelija-katso_opetuksen_alkaminen_taalta/

Lisätietoja tutortoiminnasta:

Tutorvastaava Sami Uusitalo, Opiskelijakunta VAMOK, puh. 0400 195 114

Lisätietoja opintojen aloittamisesta:

Hakijapalvelut@vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta VAMKista valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin. www.vamk.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme