Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusote ja Helsingin yliopisto vievät tutkimustiedon sote-palveluiden käyttöön

Jaa

Torstaina 10.11.22 nähtiin runsaslukuinen soteammattilaisten joukko kuulemassa viimeisintä tutkimustietoa ikääntyneiden kuntoutuksesta Keusoten ja Helsingin yliopiston UHealth-hankkeen järjestämässä Tutkimustieto käyttöön -miniseminaarissa.

Keusotessa on jo vuosia tehty yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa. Tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- sekä osaamisyhteistyön (TKIO) tuloksena syntyi ajatus tutkimustiedon tarjoamisesta ammattilaisillemme, kertoo johtava asiantuntija Hanna Pellikka Keusoten TKIO-palveluista. 

Keusote on kehittänyt systemaattisesti uudella tavalla tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) yhteistyössä mm. yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa lisäämällä yrityksiin liittyvää tutkimus- ja kehittämisyhteistyötä. Tavoitteena on Keusoten tuottavuuden ja vaikuttavuuden lisääminen tutkimustietoon sekä strategiamme mukaiseen kehittämiseen pohjautuen. 

– Me Helsingin yliopistossa haluamme tukea tulevien hyvinvointialueiden toimijoita tutkimustiedon hyödyntämisessä. Tällainen matalan kynnyksen seminaari on hyvä tapa edistää tutkijoiden ja hyvinvointialan ammattilaistenvälistä keskustelua, sanoo Helsingin yliopiston UHealth-hankkeen tutkimusjohtaja Ville-Pekka Sorsa. 

Seminaarissa kuultiin laaja kattaus tiedettä 

Torstaina järjestetyn tilaisuuden avasi Uhealthin tutkimusjohtaja Ville-Pekka Sorsa Helsingin yliopistosta. Torstaina järjestetyn tilaisuuden alussa perehdyttiin ikääntyneiden arkikuntoutuksen ominaispiirteisiin erikoistutkija Leena Forman johdannolla. Forman esitys sai keusotelaiset pohtimaan arki- ja kotikuntoutuksen käsitteiden eroja. Jatkossa Keusoten organisaatiossa tuleekin pohtia, millä tavalla kuntoutuksen palvelukokonaisuuksia nimetään ja eritellään. 

Sen jälkeen tarkasteltiin muistisairaiden liikunnallista kuntoutusta dosentti Marja-Liisa Laakkosen vetämänä. Tutkimusten mukaan muistisairaiden liikunnallinen kuntoutus on vaikuttavaa. Se parantaa muistisairaiden toimintakykyä, muttei nosta sote-menoja. Kuntoutusta kannattaa siis tarjota myös muistisairaille. 

Viimeisen tutkijaesityksen piti yliopistonlehtori Beata Segercrantz, jonka esityksessä analysoitiin teknologiaa osana ikääntyneiden palvelujen kehittämistä. Uuden teknologian käyttöönotto hoivatyössä muuttaa sekä hoivatyön luonnetta että asiakkaan roolia palveluissa. Teknologian omaksumiseen suhtaudutaan suurella optimismilla, vaikka se voi myös vaikeuttaa hoivatyötä. 

Yhteistyön keskiössä on kuunnella Keusoten tarpeita ja sen pohjalta valita aiheita miniseminaareihin, joissa Helsingin yliopiston tutkijat esittelevät ajankohtaisia tutkimuksiaan soteammattilaisille. Seminaarisarja jatkuu keväällä 2023.  

Lisätiedot medialle:  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. 

UHealth on yksi Helsingin yliopiston tutkimuksen profiloitumisalueista sekä sen tiedekuntien, tutkimuskeskusten ja verkostojen yhteistyöalusta terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuksen alalla. Se kehittää parhaita käytäntöjä monitieteisen yhteistyön vahvistamiseksi ja tutkimustiedon käytön edistämiseen. Keusote on yksi UHealthin yhteistyökumppaneista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Aluehallituksen päätöksiä 23.11.2224.11.2022 12:51:36 EET | Tiedote

Aika 22.11.2022, klo 14:30 Paikka Teams Käsitellyt asiat § 173 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa. Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan. § 174 Tiedoksi Esitys: Aluehallitus päättää merkitä asiat tiedoksi. Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan. § 175 Aluehallituksen ja aluevaltuuston kokousaikataulu keväällä Esitys: 1. Aluehallitus päättää pitää kokouksensa vuoden 2023 keväällä oheisen liitteen mukaisesti. 2. Aluehallitus päättää ehdottaa aluevaltuustolle, että se hyväksyy vuoden 2023 kevään kokousaikataulun seuraavasti: · torstaina 16.2.2023 klo 18 · torstaina 30.3.2023 klo 18 · torstaina 27.4.2023 klo 18 · torstaina 25.5.2023 klo 18 · torstaina 15.6.2023 klo 18 Päätös: Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme