Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusote ja Hyria koulutusyhteistyöhön - ensimmäiset filippiiniläiset hoiva-avustajat aloittivat

Jaa

Keusoten ympärivuorokautisissa palveluissa ja kotihoidon yksiköissä on aloittanut 12 filippiiniläistä hoiva-avustajaa 4.4. Filippiiniläisten hoiva-avustajien saapuminen Suomeen ja Keusoten palvelukseen on koulutusyhteistyötä Hyrian kanssa, jossa hoiva-avustajat suorittavat lopullisen hoiva-avustajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ja mahdollisesti myös lähihoitajatutkinnon.

Opiskelijat ovat jo saapuneet Suomeen ja aloittavat koulutuksen tällä viikolla. Hoiva- ja hoitoalan työntekijöistä on tällä hetkellä Keusotessa sekä valtakunnallisestikin suuri pula. Koulutusyhteistyö Hyrian kanssa kestää kolme vuotta, ja sen aikana hoiva-avustajat suorittavat hoiva-avustajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ja mahdollisesti myös lähihoitajatutkinnon.
 
Yhtenä toimenpiteenä rekrytointihaasteeseen Keusote on käynnistänyt työperäisen maahanmuuton pilotin, jonka johdosta Keusoteen saapuu 12 filippiiniläistä hoiva-avustaja, kertoo Keusoten osaamisen ja rekrytoinnin erityisasiantuntija Tiina Tarvonen.
 
Koulutuksen jälkeen opiskelijat työllistyvät Keusotelle eri toimipisteisiin kotihoitoon ja ikääntyneiden palveluihin Hyvinkäälle, Tuusulaan, Nurmijärvelle ja Järvenpäähän.
 
Hyrian koulutuspäällikkö Kati Karvonen lisää, että myöhemmin keväällä opiskelijoita saadaan Suomeen sama määrä lisää. Koulutus on S2-opetusta eli opiskelijat opiskelevat muiden opintojensa ohessa suomen kieltä. - He ovat opiskelleet Hongkongissa teoriat hoiva-avustajan koulutukseen sekä suomen kieltä, jotta heillä on hallussa opintojen aloittamiseksi tarvittava kielitaito, Karvonen valottaa.
 
Hongkongissa koulutuksen on järjestänyt Mehiläiselle kuuluva Heathcare Staffing Solutions Oy (HSS),joka kouluttaa ja järjestää hoiva-alan työntekijöitä Suomeen. Koulutettavat hoitajat suorittavat ensi alkuun hoiva-avustajan opintonsa loppuun oppisopimuksella Keusoten alueen toimipisteissä.
 
Karvonen sanoo, että hoiva-avustajan koulutuksen he saavat nopeasti valmiiksi, koska teorian he ovat jo opiskelleet. Suomessa vuorossa on näytöt kahdesta tutkinnonosasta.
 
- Me varmistamme osaamisen ennen näyttöä ja ohjaamme työssäoppimista. Tarkoitus olisi, että mahdollisimman moni jatkaa oppisopimuksella lähihoitajaksi, Karvonen toteaa.
 
Lisätiedot medialle:

Tiina Tarvonen
Osaamisen ja rekrytoinnin erityisasiantuntija

050 497 3457

 
 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme