Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusote laajentaa sähköisen palvelukanavan Omaolon käyttöä

Jaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on laajentanut sähköisen palvelukanavan Omaolon käyttöä kahdella uudella oirearviolla. Maaliskuussa käyttöön tulleiden yleisen oirearvion ja koronaoirearvion lisäksi Keusoten alueen asukkaat voivat jatkossa hyödyntää myös virtsatietulehduksen ja seksitautiepäilyjen oirearvioita.

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa ja ohjaa tarvittaessa hoidon piiriin. Oirearviot auttavat arvioimaan, miten oiretta voi itse hoitaa sekä milloin ja millaiseen hoitoon tulisi hakeutua. Omaolon itsehoito-ohjeet perustuvat aina tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. 

Keusoten alueen asukas voi tehdä Omaolossa oirearvion ja tarvittaessa jättää terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön. Yhteydenotot käsitellään aina kiireellisyysjärjestyksessä ja kaikki viestit kulkevat Omaolossa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla. 

Digitaalisten sote-palveluiden monipuolinen käyttö monipuolistaa myös meidän palveluitamme. Se edesauttaa sekä oikea-aikaisen että oikeanlaisen hoidon toteutumista, kertoo Keusoten palvelujohtaja Susanna Pitkänen 

Omaolon käytön laajentaminen on osa Keusoten digitaalisten sote-palvelujen kehittämistä. Keusoten tavoitteena on laajentaa Omaolon käyttö vielä tämän vuoden aikana niin, että Keusoten alueen asukkaat voivat hyödyntää kaikkia Omaolon oirearvioita. 

Omaolo-palvelua ovat mukana kehittämässä DigiFinland, Kustannus Oy Duodecim sekä palvelun käyttöönottaneet kunnat, kaupungit ja sairaanhoitopiirit. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme