Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote on työpaikkana entistä parempi

Jaa
Keusotessa on mitattu työelämän laatu jo neljännen kerran, ja tulos on erittäin hyvä: henkilöstön kokemuksen perusteella työelämän laadussa on tapahtunut selvä parannus aiempiin mittauksiin verrattuna.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä (Keusote) on vuosina 2021–2022 seurattu henkilöstön kokemusta työelämän laadusta Syke-kyselyllä, joka perustuu Lapin yliopiston tutkimusjohtaja Marko Kestin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön. Viimeisin kysely Keusotessa toteutettiin kuntayhtymän aikakauden lopussa joulukuussa 2022, ja sen tuloksista voidaan vetää selkeä johtopäätös: henkilöstön mielestä Keusote on työpaikkana entistä parempi.

Kehitystä tapahtunut lähes jokaisella laadun mittarilla

Syke-kyselyssä työelämän laatua mitataan 15 väitteellä, joihin henkilöstö ottaa kantaa. Yhtä lukuun ottamatta kehitystä on tapahtunut kaikilla mittareilla. Suurin kehitys edelliseen mittaukseen verrattuna on tapahtunut osaamisen kehittämiseen kannustamisessa, johtamisen oikeudenmukaisuudessa sekä esihenkilöiden kannustavuudessa. Vain tavoitteiden innostavuutta ja realistisuutta henkilöstö on arvioinut hieman aiempaa kriittisemmin.

– Yhdessä henkilöstön kanssa tehty pitkäjänteinen kehittämistyö kantaa nyt hedelmää. Meidän ”Arvosta ja vaikuta” -ohjelmamme sisältää useita työelämän laatua kehittäviä ratkaisuja, jotka liittyvät esimerkiksi työntekijöiden hyvinvointiin ja palkitsemiskäytäntöihin, Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio kertoo.

Työelämän laatu tuo myös taloudellisia säästöjä

Työelämän laadun mittarit ennustavat myös henkilöstöriskejä ja niiden taloudellisia vaikutuksia. Kyselyn tulosten perusteella Keusotessa on useita satoja työntekijöitä aiempaa vähemmän pitkän sairauspoissaoloriskin tai työkyvyttömyysriskin alla. Taloudellisesti työelämän laadun parantaminen on tuonut laskennallisesti satojentuhansien eurojen säästöt.

Isot muutokset voivat saada aikaan isojakin hyppäyksiä työelämän laadussa, ylös- tai alaspäin. Keusoten lyhyt historia on ollut muutosten aikaa: ensin yhdistettiin kuuden kunnan sote-palvelut ja sen jälkeen alettiin valmistella toden teolla hyvinvointialuetta. Viimeisimmän kyselyn tulokset kertovat hyvästä trendistä, jota halutaan ylläpitää myös vuodenvaihteessa toimintansa aloittaneella hyvinvointialueella.

– Hyvinvointialueuudistus on meille tärkeä mahdollisuus myös työelämän laadun kehittämiseen. On erittäin lupaavaa, että loppuvuoden 2022 kyselyn tulokset ovat näin hienot, vaikka hyvinvointialueuudistus on vaatinut henkilöstöltämme erittäin ison panoksen. Nyt on tärkeää, että hyvä trendi saadaan säilytettyä, ja sen eteen teemme myös johtotasolla parhaamme, kertoo vt. hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman26.5.2023 18:02:25 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

Aluehallitus hyväksyi HUS-järjestämissopimuksen17.5.2023 09:30:18 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hyväksyä tiistain 16.5. kokouksessaan HUS-järjestämisopimuksen. HUS-​järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden,​Helsingin kaupungin sekä HUS-​yhtymän keskinäinen sopimus, ​jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta,​ yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi. Uusimaa-​lain mukaisesti HUS-​järjestämissopimuksen on edistettävä terveydenhuollon kustannusvaikuttavuutta,​ tuottavuutta, ​laatua, ​potilasturvallisuutta, ​palveluketjujen ja palvelukokonaisuuksien toimivuutta,​ ja kielellisiä oikeuksien toteutumista. Lisäksi kokouksessa päätettiin ikääntyneiden kotihoidon, perhehoidon ja asumispalvelujen asiakasmaksuohjeen perusteista. Uuteen soveltamisohjeeseen on kuvattu maksujen määräytymisen perusteet sekä käytännöt yhdenmukaisen toimintatavan varmistamiseksi. Ohjeessa on huomioitu sosiaalihuoltolain ja vanhuspalvelulain tuomat muutokset asiakasmaksulakiin muun muassa yhtei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme