Keusoten lääkärin ja hoitajan vastaanottojen takaisinsoitot ruuhkautuneet
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) tavoite on vastata kaikkiin lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalveluun tulleisiin soittoihin samana päivänä. Tällä hetkellä jonossa on kuitenkin yli 2000 puhelua, ja takaisinsoittojen viive on useita päiviä - joillain terveysasemilla jopa viikon. Tilanteen syntyyn ovat vaikuttaneet muun muassa henkilöstösaatavuuden haasteet ja ajankohtaiset ylityö- ja vuoronvaihtokiellot.
Puheluiden jononpurkua suoritetaan urakalla - myös viikonloppuisin
Olemme lisänneet ensi viikolle henkilöstöä purkamaan syntynyttä takaisinsoittojonoa. Kohdennamme hoitajien työtä puhelintyöhön mahdollisimman paljon aamuisin, jolloin merkittävä osa puheluista saapuu.
Järjestämme erillisiä jononpurkupäiviä kahtena viikonloppuna. Ensimmäinen jononpurkupäivä on lauantaina 11.6. Pyydämmekin asiakkaitamme huomioitaan, että puhelu terveysasemalta voi tulla myös viikonloppuna.
Pyydämme soittamaan vain kerran ja tarvittaessa asioimaan suoraan terveysasemalla
Kaikkiin tulleisiin yhteydenottoihin vastataan järjestyksessä. Pyydämme asiakkaitamme käyttämään vain yhtä yhteydenottokanavaa ja soittamaan vain yhdestä puhelinnumerosta. Päällekkäiset yhteydenotot kasvattavat jonoa entisestään ja aiheuttavat turhia takaisinsoittoja. Niitä asiakkaita, joilla on jo nimetty hoitovastaava, pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä hoitovastaavaansa vastaanottopalveluiden puhelinpalvelun sijaan.
Mikäli asiakas ei ole saanut takaisinsoittoa ja hän arvioi tarvitsevansa ratkaisun terveyteensä liittyvään ongelmaan vielä samana päivänä, pyydämme asioimaan suoraan terveysaseman walk in -vastaanotolla. Pyydämme rajaamaan asioinnin vain akuuteimpiin tilanteisiin. Henkeä uhkaavissa tilanteissa muistutamme olemaan aina yhteydessä hätänumeroon 112.
Pahoittelemme tilannetta ja asiakkaillemme koituvaa haittaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Susanna PitkänenPalvelujohtaja
Puh:050 497 2651susanna.pitkanen@keusote.fiTietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue valmistautuu HUS-yhtymän ensimmäiseen yhtymäkokoukseen30.6.2022 10:38:46 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus valmistautui kevätkauden viimeisessä kokouksessaan 28.6.2022 HUS-yhtymän historian ensimmäiseen yhtymäkokoukseen.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi vuoden 2023 talousarvion kehyksen22.6.2022 13:42:47 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 21.6.2022 vuoden 2023 talousarvion raameista: aluehallitus hyväksyi talousarvion kehyksen sekä laadintaohjeen virkamiesvalmistelun pohjaksi. Vuosi 2023 on ensimmäinen, jolloin hyvinvointialue vastaa Keski-Uudenmaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.
Aluevaltuusto valitsi jäsenet pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaan ja päätti talousarviomuutoksesta16.6.2022 20:13:58 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui torstaina 16.6. kevään viimeiseen kokoukseen. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa valinnat pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaan ja hyvinvointialueen talousarviomuutosta.
Yhtymähallituksen katsauksessa asiakaskokemus Keusotessa15.6.2022 14:43:00 EEST | Tiedote
Kuntayhtymän asiakaspalautteen keräämisen keskeisin tavoite on sen laaja hyödyntäminen toiminnan kehittämisessä ja palveluiden laadun parantamisessa. Näin kertoi Keusoten asiakkuustiimi yhtymähallituksen kevään viimeisessä kokouksessa 14.6.22. Kokouskatsauksessa saatiin kattavasti tietoa muun muassa siitä, miten asiakaskokemusta Keusotessa kehitetään ja millaisia tuloksia on saavutettu.
Kolottaako polvi tai olkapää? Omaolon oirearvio auttaa15.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote
Keusoten Omaolon oirearvio auttaa, kun tuki- ja liikuntaelinten kipu vaivaa. Omaolon oirearvio kannattaa ensisijaisesti tehdä, kun kipu, jäykkyys tai vamma haastavat arkea. Keusote ottaa käyttöön 15.6. uudet oirearviot alaselän, olkapään ja polven kipu- tai vammatilanteisiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme