Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusoten lääkärin ja hoitajan vastaanottojen takaisinsoitot ruuhkautuneet

Jaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) tavoite on vastata kaikkiin lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalveluun tulleisiin soittoihin samana päivänä. Tällä hetkellä jonossa on kuitenkin yli 2000 puhelua, ja takaisinsoittojen viive on useita päiviä - joillain terveysasemilla jopa viikon. Tilanteen syntyyn ovat vaikuttaneet muun muassa henkilöstösaatavuuden haasteet ja ajankohtaiset ylityö- ja vuoronvaihtokiellot.

Puheluiden jononpurkua suoritetaan urakalla - myös viikonloppuisin

Olemme lisänneet ensi viikolle henkilöstöä purkamaan syntynyttä takaisinsoittojonoa. Kohdennamme hoitajien työtä puhelintyöhön mahdollisimman paljon aamuisin, jolloin merkittävä osa puheluista saapuu.

Järjestämme erillisiä jononpurkupäiviä kahtena viikonloppuna. Ensimmäinen jononpurkupäivä on lauantaina 11.6. Pyydämmekin asiakkaitamme huomioitaan, että puhelu terveysasemalta voi tulla myös viikonloppuna.

Pyydämme soittamaan vain kerran ja tarvittaessa asioimaan suoraan terveysasemalla

Kaikkiin tulleisiin yhteydenottoihin vastataan järjestyksessä. Pyydämme asiakkaitamme käyttämään vain yhtä yhteydenottokanavaa ja soittamaan vain yhdestä puhelinnumerosta. Päällekkäiset yhteydenotot kasvattavat jonoa entisestään ja aiheuttavat turhia takaisinsoittoja. Niitä asiakkaita, joilla on jo nimetty hoitovastaava, pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä hoitovastaavaansa vastaanottopalveluiden puhelinpalvelun sijaan.

Mikäli asiakas ei ole saanut takaisinsoittoa ja hän arvioi tarvitsevansa ratkaisun terveyteensä liittyvään ongelmaan vielä samana päivänä, pyydämme asioimaan suoraan terveysaseman walk in -vastaanotolla. Pyydämme rajaamaan asioinnin vain akuuteimpiin tilanteisiin. Henkeä uhkaavissa tilanteissa muistutamme olemaan aina yhteydessä hätänumeroon 112.

Pahoittelemme tilannetta ja asiakkaillemme koituvaa haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme