Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten mielenterveys- ja päihdepalveluille tunnustus Vuoden 2022 opioidikorvaushoitoyksiköksi

Jaa

Keusoten mielenterveys- ja päihdepalveluille on myönnetty Valtakunnallisilla opioidikorvaushoito -päivillä Helsingin Mall of Triplassa 1.12. Addiktumin tunnustus ja nimeäminen Vuoden 2022 opioidikorvaushoitoyksiköksi.

Keusoten mielenterveys- ja päihdepalvelut on ollut edelläkävijä injektiomuotoisen korvaushoitolääkityksen käyttöönotossa, joka on asiakasystävällinen ja potilasturvallinen lääkitysmuoto. Lisäksi olemme sujuvoittaneet korvaushoitoarviointiprosessia aiempaa asiakaslähtöisemmäksi ja kustannustehokkaammaksi. Korvaushoitoasiakkaillemme tarjoamme mahdollisuuden osallistua valtakunnallistakin tunnustusta saaneeseen avokuntoutukseen (Toiwo ja Kipinä), jonka puitteissa myös korvaushoitoasiakas voi saada toipumisorientoitunutta intensiiviavokuntoutusta. Korvaushoitoasiakkaiden C-hepatiitin hoidot käynnistettiin alkuvuodesta 2022 ja niitä tarjotaan jatkossa myös uusille korvaushoitoasiakkaille. 

Addiktum haluaa olla tukemassa korvaushoidon kehittymistä Suomessa. Tämän vuoksi Addiktum on perustanut tunnustuspalkinnon, joka jaetaan vuosittain Valtakunnallisilla opioidikorvaushoito -päivillä. Tunnustuksen tarkoitus on nostaa esille ja palkita Suomessa tehtävää laadukasta korvaushoitoa ja korvaushoidon kehittämistä. Palkinto voidaan myöntää opioidikorvaushoitoa toteuttavalle yksittäiselle toimipisteelle.

Tunnustuspalkinto myönnetään korvaushoitoyksikölle, joka on vuosien 2021-2022 aikana vienyt yksikössään läpi muutoksen tai kehityshankkeen, joka on edistänyt korvaushoitopotilaiden laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa sekä kuntoutumista.

Lisätiedot medialle:

Marko Poikolainen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen esimies, marko.poikolainen@keusote.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme