Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi – Diak suosituin hakukohde ammattikorkeakouluista

Jaa

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 20.1.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulussa (Diak) oli tarjolla 60 aloituspaikkaa kahdessa englanninkielisessä AMK-koulutuksessa sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin-kampuksella. Diakin hakijamäärät kaksinkertaistuivat vuoden 2020 vastaavista lukemista.

Diakiin haki yhteensä 1 267 hakijaa, joista 459 hakeutui ensisijaisesti Diakiin. Kokonaishakijamäärä oli yli kaksi kertaa enemmän kuin viime kevään vastaavien koulutusten hauissa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin osalta Diak oli suosituin kaikista haussa mukana olleista ammattikorkeakouluista sekä ensisijaisten- että kokonaishakijamäärän osalta.

Hakijamäärät koulutuksiin:

  • Bachelor’s Degree Programme in Health Care, Nursing: 592 hakijaa
  • Bachelor’s Degree Programme in Social Services: 775 hakijaa

– Iloitsemme kasvaneista hakijamääristä koulutuksiimme, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.

– Diakin arvomaailma ja työllistämistä tukevat koulutusohjelmat kiinnostavat hakijoita kotimaassa ja kansainvälisesti. Olemme erityisen tyytyväisiä, että koronatilanteen luoma epävarmuus tulevaisuudesta ei ole vaikuttanut hakijamääriin, jatkaa Hakala.

Valintakokeet

Yhteishaku jatkuu valintakokeilla maalis- ja huhtikuussa. Valintakokeisiin lähetetään kutsut hakijoille sähköpostitse. Kummallakin koulutuksella on omat valintakokeensa ja siihen liittyvät järjestelyt, joista voi lukea lisää nettisivuiltamme.

Valinnan tulokset

Opiskelijavalinnat varmistuvat 4.6.2021 mennessä. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.

Kevään toinen yhteishaku ja erillishaku YAMK-tutkintoihin

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku järjestetään 17.-31.3.2021. Haussa ovat mukana Diakin suomenkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset Helsingin-, Oulun-, Pieksämäen-, Porin- ja Turun-kampuksilla. Erillishaussa 17.-31.3.2021 puolestaan ovat mukana Diakin englanninkieliset YAMK-tutkinnot. Lisätietoja nettisivuilta.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uudistettu karttapalvelu paljastaa hyvinvoinnin katvealueet9.2.2021 08:16:00 EETTiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulussa on kehitetty Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta. Nyt julkaistu uusi versio tarjoaa vertailutietoa alueiden hyvinvoinnin tilanteesta maan keskitasoon verrattuna sekä hyvinvoinnin muutoksista 2010-luvulla. Palvelun avulla saadaan tietoa, millä alueilla hyvinvoinnissa on merkittäviä vajeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme