Kustantamo S&S

Kevään true crime -helmissä keskitytään uhrien näkökulmaan

Jaa

Ruotsalainen Tom Malmquist selvittää vanhaa murhaa lapsuudenkotinsa lähellä. Kuka oli yksinäinen Mikael K? Yhdysvaltalainen Maggie Nelson kirjoittaa tätinsä murhasta ja siitä, millaisen trauman nuoren naisen kuolema aiheutti perheelle.

Ilma joka meitä ympäröi
Neljä vuotta sitten ruotsalainen Tom Malmquist julkaisi sydäntäsärkevän romaanin Joka hetki olemme yhä elossa avopuolisonsa Karinin kuolemasta. Malmquistin toinen romaani Ilma joka meitä ympäröi on kirja, jota hän kirjoitti juuri ennen Karinin kuolemaa. Siinä palataan pariskunnan yhteiseen elämään, mutta myös Tomin lapsuuteen ja ratkaisemattomaan murhaan, joka ravisutti lähiötä jossa Tom asui. Kirja on kiinnostava hybridi, true crime -romaani ilman dekkarikliseitä, autofiktio ja tietokirja yksissä kansissa.

Tom Malmquist: Ilma joka meitä ympäröi, suomentanut Outi Menna, ilmestynyt 15.5.

Jane / Punaiset osat
Nelson yrittää palauttaa etualalle uhrin, tätinsä Janen. Jane on elegia, muistelma, jännityskertomus sekä tutkielma väkivallasta ja siitä, mitä voimme tietää toisista ihmisistä. Nelson työsti kirjaansa vuosikausia. Sen ilmestyessä 2004 kävi ilmi, että DNA-tutkimusten ansiosta oli löytynyt uusi epäilty. Punaiset osat kuvaa näitä tapahtumia sekä niitä seurannutta merkillistä oikeudenkäyntiä. Samalla kirja on kuvaus tyttöydestä, kasvamisesta, sisarussuhteista ja tutkielma siitä, millaisia henkilökohtaisia ja poliittisia seurauksia kuolleisiin valkoisiin naisiin fiksoituneella väkivaltakulttuurilla on.

Maggie Nelson: Jane / Punaiset osat, suomentanut Kaijamari Sivill, ilmestyy 28.5.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: johanna.forss@sets.fi

Kirjailijakuvat ja kannet: https://kustantamo.sets.fi/media/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme