Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kevään yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Jaa

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 30.3.2022. Diakissa oli 509 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa, Oulussa, Turussa, Pieksämäellä ja verkossa.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 3 894 hakijaa, joista 966 haki ensisijaisesti Diakiin.

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi Helsingin-kampuksen sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutus. Aikaisempien vuosien tapaan suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös Helsingissä järjestettävät sosionomi- ja sairaanhoitajakoulutukset.

Ensisijaisten hakijoiden osalta Pieksämäen-kampuksella järjestettävä sosionomikoulutus oli kaikista vetovoimaisin.

– Hakijamäärät laskivat valtakunnallisesti, mutta olemme tyytyväisiä siihen, että sote-alan koulutuksemme säilyivät vetovoimaisina. Suomessa on jatkuva tarve uusille auttamisen ammattilaisille, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Diakin sosiaali- ja terveys- sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta. Kokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 30.5.–3.6.2022. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitsit tekeväsi kokeen Diakissa.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa sekä YAMK-koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.

Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-tutkintoon johtavien koulutusten  uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla.

Lue lisää valintakokeista Diakin sivuilla.

Valinnan tulokset

Opiskelijavalinnat varmistuvat 8.7.2022 mennessä. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7.2022  klo 15 mennessä.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Hakijalle-sivut

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Pohjois-Pohjanmaalla edistetään maaseudun yrittäjien työuraa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia13.5.2022 11:15:10 EEST | Tiedote

Huhtikuussa käynnistynyt MUUTOS – Muutoskyvykkyydellä hyvinvointia ja kestävyyttä maaseudun yritystoimintaan -hanke tarjoaa tukea ja opastusta maaseudun yrittäjille, jotka kaipaavat apua taloudellisissa tai hyvinvointia koskevissa asioissa. Lisäksi hanke auttaa yrittäjiä muutostilanteissa, joissa esimerkiksi yrittäjäura on päättymässä. Hankkeessa järjestetään muun muassa muutosvalmennusta sekä hyvinvointia ja työssä jaksamista edistävää elintapaohjausta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme