Docendo

Kevät herää lintujen lauluun – Tietoteoksia luonnon ystäville

Jaa
Docendo julkaisee maaliskuussa luontovalokuvaajien tietoteokset Pöllöt – Metsiemme hiljaiset saalistajat (14.3.) sekä Lintuharrastajan lajioppaan (21.3.).
Maaliskuussa Docendo julkaisee kaksi luontoaiheista tietokirjaa.
Maaliskuussa Docendo julkaisee kaksi luontoaiheista tietokirjaa.

Upeilla kuvilla täydennetty tietokirja valottaa mystisen saalistajan elämää

Pöllöjä on vihattu ja niihin on liitetty negatiivisia uskomuksia. Öisin liikkuvia petoja on pidetty pahan tuojina. Nyt asenteet ovat muuttumassa, ja mystinen saalistaja halutaan säilyttää osana Suomen luontoa. Mistä pöllön löytää ja millaisen elinympäristön pöllö tarvitsee?

Miten mikään voi kuulla hiiren liikkuvan hangen alla jopa sadan metrin päästä? Tai lentää säkkipimeässä metsässä törmäilemättä puihin? Pöllöt kykenevät näihin, ja niillä on monia muitakin hämmästyttäviä taitoja. Teos esittelee kaikki Suomen 10 pöllölajia sekä tutustuttaa jokaisen luonnosta kiinnostuneen niiden elämään.

Vaikka et olisi koskaan tavannut luonnossa yhtään pöllöä, olemme varmoja, että tämän kirjan luettuasi tulet huomaamaan niitä myös luonnossa.”

Kirjan kuvat ovat ammattiluontokuvaajan ja luontomatkailuyrittäjän Jari Peltomäen ja arkkitehti Matti Alasaarelan käsialaa. Kirjan pöllöjen fysiologiaa ja käyttäytymistä koskevat tekstit ovat Oulun yliopiston emeritusprofessori Esa Hohtolan laatimia.

Matti Alasaarela, Esa Hohtola & Jari Peltomäki: Pöllöt – Metsiemme hiljaiset saalistajat (Docendo 2023), sidottu, 204 sivua. Julkaistaan 14.3. 

Lajiopas uusimman suomalaisen lintutietämyksen aallonharjalta

Lintuharrastuksen suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja nyt jyväskyläläiset Tero Linjamaa ja Jussi Murtosaari ovat koonneet koko pesimälajiston yksiin kansiin. Lintuharrastajan lajiopas sisältää QR-koodit eri lajien ääntelyn kuuntelemiseen.

Suomen pesimälajiston lisäksi esitellään maamme vuotuiset läpimuuttajat ja vierailijat. Linnut on helppo tunnistaa näyttävistä valokuvista. Lajitekstissä kerrotaan lisäksi lintujen käytöksestä sekä uhanalaisuudesta. Vuotuinen esiintyminen on helppo hahmottaa selkeästä grafiikasta. Levinneisyyskartat kattavat myös Suomen lähialueet ja kertovat väreillä lajien esiintymisen eri vuodenaikoina.

Tero Linjama on jyväskyläläinen tietokirjailija, kokenut lintuharrastaja, luonto-opas ja äänittäjä. Jussi Murtosaari on jyväskyläläinen ammattiluontokuvaaja ja tietokirjailija, jonka mieliaiheita ovat eläimet, erityisesti linnut, perhoset ja nisäkkäät.

Tero Linjama & Jussi Murtosaari: Lintuharrastajan lajiopas (Docendo 2023), sidottu, 336 sivua. Julkaistaan 21.3. 

Toimittaja, pyydä arvostelukappale ennakkoon
tiedotus@docendo.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maaliskuussa Docendo julkaisee kaksi luontoaiheista tietokirjaa.
Maaliskuussa Docendo julkaisee kaksi luontoaiheista tietokirjaa.
Lataa
Pöllöt-kirja julkaistaan 14.3.
Pöllöt-kirja julkaistaan 14.3.
Lataa
Lintuharrastajan lajiopas julkaistaan 21.3.
Lintuharrastajan lajiopas julkaistaan 21.3.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie23.3.2023 02:00:00 EET | Tiedote

Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.

Laura Halmisen kirja kertoo miten nuoresta leipurista tuli neuvostovakooja ja maanmiehensä surmaama punaupseeri8.3.2023 02:00:00 EET | Kutsu

Toimittaja Laura Halmisen Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -historiateoksen julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Sakari Viinikaisen teos Kalevankankaan verilöylystä Talvisodan taisteluihin. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme