MessukeskusMessukeskus

Kevätmessuilta tuoreimmat ideat kotipihaan ja pieneen pintaremonttiin

Jaa

Kevätmessut tuo jälleen kesän Messukeskukseen. Tarjolla on ihania ideapihoja niin lapsiperheiden, viherpeukaloiden kuin mökkeilijöidenkin tarpeisiin sekä roppakaupalla tietoa ja vinkkejä pieniin kodin kunnostustöihin, kierrätykseen ja vastuulliseen sisustamiseen. Kevätmessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–5.4.2020.

Huhtikuun alussa järjestettävien Kevätmessujen mallipihat pursuavat ideoita uusien kotipihojen toteuttamiseen ja entisten uusimiseen. Asu & Remontoi -hallista puolestaan löytyy tietoa ja materiaaleja pieneen pintaremonttiin sekä kotien sisustamiseen erilaisia lämmitysmuotoja ja lukitus- ja turvajärjestelmiä unohtamatta.

Messujen mallipihoilla on erityisesti kiinnitetty huomiota lasten viihtymiseen. Paikalla on jättihiekkalaatikko, leikkimökki sekä turvalaatoin päällystetty, värikäs leikkialue. Itse kotipiha on suunniteltu helppohoitoiseksi, ja se tarjoaa myös helppoja ja houkuttelevia vaihtoehtoja kuntoiluun. Messuilla täysin ennennäkemätöntä on kasvien osittain verhoama muraali. Lisäksi messuilla pääsee tutustumaan katutaiteeseen, jota toteutetaan yhdessä Mimmi peinttaa -kollektiivin kanssa.

Mökkipihalta löytyy pihasaunan lisäksi ripaus ylellisyyttä, sillä pihalle on suunniteltu sekä ulkospa että katettu ulkokino. Puutarhapuolella on mietitty vaihtoehdot sade- ja valumavesien hyödyntämiseen ja hyötyviljelyyn hempeää kukkaloistoa sekä modernia vaihtoehtoa unohtamatta. Ideapihat on suunnitellut vihersuunnittelija Minna Harju ja ne toteuttaa Rainset Oy yhdessä Omnian ja ammattiopisto LIVEn opiskelijoiden kanssa.

Vinkkejä omakotirakentajalle ja ekosisustajalle

Kevätmessujen ohjelmasta saa hyviä vinkkejä kierrätykseen, ekosisustamiseen sekä omakotitalon rakentamiseen. Pakkausten kierrätyksestä vastaavan Rinki Oy:n Jaana Lindman kertoo messuilla, miksi pakkausten kierrättäminen on tärkeää, ja miten se tapahtuu kotioloissa oikein. Sisustussuunnittelija Malla Tapio puolestaan vinkkaa, miten vastuullisista sekä kierrätetyistä materiaaleista saa harmonisen kokonaisuuden ja sisustussuunnittelija Riitta Bergman valottaa, miten sisustusta kannattaa muokata, kun elämäntilanne vaikkapa lasten tulon tai ikääntymisen vuoksi muuttuu.

Marianne Harjula kertoo omassa osuudessaan kokemuksia omakotitalonsa rakennusprojektista ja antaa samalla vinkkejä ensirakentajalle. Mariannen koitoksia voi samalla seurata hänen vlogistaan ”Camp Harjula”. Ja kun oma koti on rakenteilla on hyvä olla myös tietoinen siitä, mitä piha tulee maksamaan. Tästä kertoo messuilla maisemasuunnittelija Salla Laukia.

Terasseja, malliparvekkeita ja miniatyyripuutarhoja

Asu & Remontoi -hallissa on näytteillä useita terasseja sekä aivan uudenlainen, muodoltaan pyöreä, katettu ja lasiseinäkkein suljettava terassi, joka on esillä messuilla nyt ensimmäistä kertaa. Puutarhaliitto, Viher- ja ympäristörakentajat sekä Työtehoseura toteuttavat jälleen inspiroivat malliparvekkeet ja Puutarhaliitto sekä Pihailo ovat kutsuneet eri ryhmiä toteuttamaan ihastuttavia miniatyyripuutarhoja. Huone ett Rum esittelee suosittuja huone- ja ilmakasveja hallissa 6 ja järjestää asian tiimoilta myös workshopeja. Luomu- ja lähiruokatuotteita ja ihanat sisustustuotteet ovat messuilla esillä omilla alueillaan.

Kevätmessut järjestetään 2.–5.4.2020 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, OmaMökki, Sisusta, Lähiruoka & Luomu-tapahtumat.

Lisätiedot:

Tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan19.3.2020 08:00:00 EETTiedote

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Design today is original and uncompromising – look out for these four emerging designers19.3.2020 08:00:00 EETPress release

Habitare’s Talentshop will present the four most interesting designers whom Finland and the world should be watching at the moment: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen and Zuzana Zmatekova. What these featured designers have in common is originality in their ideas and an uncompromising attitude to quality. Each of the designers will get their own stand at Habitare, to be shown at Messukeskus in Helsinki from 9 to 13 September 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme