MessukeskusMessukeskus

Kiertotaloudesta tulee liiketoimintaa ja suomalainen life science kohtaa koronan

Jaa

ChemBio Finland 2021 järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumana 28.4.2021. Tapahtuman ohjelmaa voi seurata veloituksetta. Ohjelma koostuu kuudesta webinaarista, joiden aiheina on kestävä liiketoiminta ja vetytalous, vihreä kemia, suomalainen life science, turvallisuus ja alan osaajat. Tapahtumassa on mukana 20 yritystä, joiden tarjontaan pääsee myös tutustumaan. Messukeskuksessa järjestettävä ChemBio Finland on siirtynyt vuoden 2022 maaliskuulle.

ChemBio Finland -tapahtuman ohjelma on tänä vuonna verkossa.
ChemBio Finland -tapahtuman ohjelma on tänä vuonna verkossa.

”Nyt poikkeuksellisena aikana voi ChemBio Finlandin ohjelmaa seurata kätevästi kotitoimistolta ja kaikkialta maailmasta. Verkkotapahtumissa on etunsa, mutta kaikki varmasti kaipaamme verkostoitumista ja kohtaamisia”, pohtii tapahtumasta vastaava Marcus Bergström Messukeskuksesta. ”Tarjoamme nyt kumppaniemme Kemian Seurojen, Kemianteollisuuden ja Suomen Bioteollisuuden kanssa yhden päivän aikana hyvää ohjelmasisältöä webinaareissa. Ensi vuonna kohtaamme sitten kasvokkain Messukeskuksessa ja ohjelma on tämän vuotista laajempi.”


Millaisia osaajia tarvitaan tulevaisuudessa?

Päivän aloittaa Kemianteollisuus ry:n, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun ja  Suomen Bioteollisuus ry:n  yhteinen Uraseminaari, jossa on paneelikeskustelu työnhakuun ja työelämään liittyen. Seminaarissa kuullaan kolme inspiroivaa uratarinaa. Ohjelma on suunnattu erityisesti luonnontieteiden alan opiskelijoille.

Oikeat osaajat tekevät hiilineutraalin Suomen. Millaisia osaajia hiilineutraali kemianteollisuus tarvitsee -webinaarin järjestää Kemianteollisuus ry yhteistyössä Teollisuusliitto ry:n, Ammattiliitto Pro ry:n ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n kanssa. Hiilineutraali kemia on osa kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa. Tapahtumassa esitellään Kemianteollisuus ry:lle tehdyn tulevaisuuden osaamisselvityksen tulokset ja niistä keskustelevat Esa Teittinen Borealis Polymers Oy:stä ja Anni Siltanen Kemianteollisuus ry:stä.

Kemian Päivillä kiertotaloudesta tulee liiketoimintaa, dialogia vetytaloudesta

Kemian Päivien pääpuhuja on professori Walter Leitner Max-Planck Instituutista. Hän puhuu hiilidioksidin ja vedyn katalyyttisestä muuntamisesta polttoaineiksi ja kemikaaleiksi. Kemian Päivillä kiertotaloudesta tulee liiketoimintaa. Lasse Rautio Tracegrow Oy:lta kertoo paristojätteen jalostamisesta lannoitteeksi ja Juha-Pekka Pitkänen Solar Foods Oy:ltä, miten Solein yksisoluproteiinista tehdään ruokaa ilmasta ja sähköstä. Clara Lessa Belone Tampereen yliopistosta puhuu mikromuovien tunnistamisesta ja analysoinnista.


Kemian Päivät päättää asiantuntijadialogi Suomesta ja vetytaloudesta. Dialogissa keskustelevat Pirita Mikkanen Metsä Groupista ja Jari Kiviaho VTT:ltä.

Vihreän kemia hyödyntäminen uusien raaka-ainelähteiden löytämisessä

Ilmakehän hiiliyhdisteet ovat potentiaalisia raaka-ainelähteitä erilaisten materiaalien, kuten voiteluaineiden, platform- ja hienokemikaalien sekä polttoaineiden tuotannossa. Teollisuudessa on merkittävä tarve pienentää kasvihuonepäästöjä ja parantaa resurssi- ja prosessitehokkuutta. Ilmaston lämpenemisen hidastaminen kuuluu ihmiskunnan ja tieteen merkittävimpiin haasteisiin kuluvalla vuosisadalla. Suomen Akatemian ja Helsingin yliopistonjärjestämän Vihreä kemia -webinaarin pääpuhuja on professori Matthias Beller Rostockin yliopistosta.  

Suomalainen Life Science -ala koronakriisissä

Suomen Bioteollisuus järjestää webinaarin Suomalainen Life Science -ala koronakriisissä. Paneelikeskustelussa tuodaan esille Suomessa tehtyä biopankki- ja rokotetutkimusta liittyen SARS-CoV2-viruksen aiheuttamaan tautiin ja sen torjuntaan. Esillä on myös Suomessa toimivien yritysten koronaan kehitetyt diagnostiset testit,  reagenssit ja lääkkeet. Paneelikeskusteluun osallistuvat Suomen Bioteollisuus ry:n Pekka Simulan johdolla Markus Perola THL:stä, Kari Kataja Mobidiag Oy:stä, Markku Jalkanen Faron Pharmaceuticals Oy:stä, Laura-Leena Kiiskinen Medix Biochemica Oy:stä ja Kalle Saksela Helsingin yliopistosta.

 

Turvallisuuden uusi normaali ja miten se otetaan haltuun

Yhteiskunnan turvallisuuden tekijät ovat vahvassa muutoksessa. Turvallisuusseminaarissa pohditaan, mikä on turvallisuuden uusi normaali ja avataan uusia näkökulmia muiden muassa yritysturvallisuuden, CBRNE -työn ja biologisten uhkien kautta. Mukana ovat Salla Roni-Poranen Borealis Polymers Oy:stä, Marko Heikkilä Poliisihallituksesta ja Olli Vapalahti Helsingin yliopistolta.

Tilaisuuden päättää paneelikeskustelu, jossa tuodaan esille koronasta saatuja oppeja, viranomaisten uusia rooleja, kyberturvallisuuden asemaa, uudenlaista yhteistyötä ja viestinnän merkitystä. Keskustelemassa ovat Kimmo Peltonen, Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta,  Mika Susi FISC ry:stä ja  Arja Lerssi-Lahdenvesi Medialiitto ry:stä.

Ohjelman ovat  tuottaneet yhdessä Kemianteollisuus ry:n kanssa Suojelu, pelastus ja turvallisuus ry, työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ja Kemian pooli.

Palkintoseremoniat päivän päätteeksi: jaossa neljä arvostettua palkintoa


ChemBio Finland 2021 aukeaa 28.4. klo 9.30. Ohjelmaa lähetetään suorina lähetyksinä Messukeskuksesta. Tapahtuman päätteeksi klo 15 jälkeen jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland- ja Kemian hyväksi -palkinto sekä Kemian Seurojen palkinto ja Suomalaisten Kemistien Seuran kiertotalousinnovaatiopalkinto.
Ohjelmaa voi seurata ja yritysten tarjontaan tutustua veloituksetta, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä: www.chembiofinland.fi

Messukeskus järjestää Pohjoismaiden johtavan kemian ja bioalan ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Kemianteollisuus ry:n ja Suomen Bioteollisuus ry:n kanssa. Tänä vuonna ChemBio Finland 2021 -verkkotapahtuman pääkumppaneita ovat Berner, Thermo Fisher Scientific, Merck ja PerkinElmer Finland.

Seuraavan kerran ChemBio Finland järjestetään 30.-31.3.2022Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan on kansainvälinen Helsinki Chemicals Forum sekä metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper-tapahtuma.  
 

Lisätietoja: Messukeskus, myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström, 044 562 4524, marcus.bergstrom@messukeskus.com
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804,  teija.armanto@messukeskus.com,


Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com 

www.chembiofinland.fi #chembio2021

.   

Kuvat

ChemBio Finland -tapahtuman ohjelma on tänä vuonna verkossa.
ChemBio Finland -tapahtuman ohjelma on tänä vuonna verkossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The economic impact of Messukeskus Helsinki melted by 80 per cent, pandemic damage radiates over the business life of the entire Helsinki Metropolitan Area8.4.2021 12:01:37 EEST | Press release

The economic impact of Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre on the surrounding business community shrank by 80 per cent when operations had to be completely shut down in the first pandemic year 2020. As a result, restaurants, hotels, taxis and other businesses in the Helsinki Metropolitan Area lost a revenue stream of almost EUR 300 million.

EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius avaa Helsinki Chemicals Forumin29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki Chemicals Forum järjestetään 27.-28. huhtikuuta koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti verkossa. Mukana on kovatasoinen esiintyjäkaarti, mm. EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius, Euroopan kemianteollisuuden järjestön Ceficin pääjohtaja Marco Mensink, Euroopan ympäristökeskuksen pääsihteeri Jeremy Wates ja EU:n kemikaaliviraston pääjohtaja Bjorn Hansen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme