Sponsor Capital Oy

Kiertotalousyhtiö Finncont tähtää kansainväliseen kasvuun Sponsor Capitalin tukemana

Jaa

Suomalaisesta pääomasijoittajasta Sponsor Capitalista tulee kiertotalousyhtiö Finncontin enemmistöomistaja. Järjestelyllä pyritään tukemaan Finncontin tulevaisuuden kasvua yhtiön nykyisillä kotimarkkinoilla ja laajentumista kansainvälisesti.

Finncont on vuonna 1974 perustettu suomalainen yhtiö, joka kehittää ympäristöä säästäviä tuotteita ja ratkaisuja jätteiden käsittelyyn sekä kemikaalien ja elintarvikkeiden turvalliseen kuljetukseen ja varastointiin. Laajan oman tuotevalikoiman lisäksi Finncont tarjoaa asiakkailleen tuotekehitys- ja sopimusvalmistuspalveluita. Yhtiö toimii maailmanlaajuisesti ja työllistää noin 160 työntekijää Lahdessa ja Virroilla sekä Göteborgissa, Ruotsissa.

Suomessa Finncontilla on vahva markkina-asema sen kaikissa tuotealueissa: ympäristö- ja jätehuoltotuotteissa, kuljetusten ja varastoinnin IBC-säiliöissä ja konttiratkaisuissa sekä polttoainesäiliöissä. Finncont tunnetaan myös Pohjoismaiden johtavasta osaamisesta rotaatiovalutekniikassa, jossa se on ollut tunnettujen suuryritysten luotettu sopimusvalmistuskumppani jo vuosikymmenten ajan.

Lokakuussa 2021 allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Sponsor Capitalin hallinnoimasta rahastosta tulee Finncontin uusi enemmistöomistaja. Johtoryhmän jäsenet jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja lisäksi yhtiön nykyiset pääomistajat vähemmistöomistajina.

“Finncont on johtava toimija omilla toimialoillaan, ja yhtiöllä on erinomaiset tulevaisuuden kasvunäkymät monien suotuisten markkinatrendien tukemana. Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Sponsor Capitalin mukaan tukemaan kunnianhimoisten kasvusuunnitelmiemme läpiviemistä ja liiketoiminnan jatkokehittämistä”, toteaa Jyri Partanen, Finncontin toimitusjohtaja.

“Me yhtiön nykyomistajat olemme erittäin ylpeitä finnconttilaisten osaamisesta ja sitä myöten Finncontin kehityksestä. Yhtiö on viimeisten vuosien aikana kehittänyt tuote- ja palvelutarjontaansa määrätietoisesti ja menestyksekkäästi mahdollistaen markkinaa nopeamman kasvun. Sponsor tuo yhtiölle resursseja liiketoiminnan kasvusuunnitelmien toteuttamiseen ja on yhtiölle oikea kumppani sen seuraavassa kehitysvaiheessa”, toteaa Hans Johanson, Finncontin hallituksen puheenjohtaja.

“Olemme todella vaikuttuneita Finncontin hienosta tarinasta ja vahvasta kehityksestä. Yhtiöllä on monia vahvuuksia, kuten osaava johto ja henkilöstö, erinomaiset tuotteet ja palvelut, erittäin tyytyväiset asiakkaat, vankka tuotekehitysosaaminen ja johtava tuotanto-osaaminen. Nämä vahvuudet mahdollistavat yhtiön kehittämiselle useita mielenkiintoisia polkuja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, ja odotamme innolla pääsevämme mukaan osaksi Finncontin tulevaisuuden kehitystarinaa”, toteaa Jussi Seppälä Sponsor Capitalista.

Yrityskaupan toteuttaminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Yhteyshenkilöt

Lisätietojen saamiseksi ota yhteyttä:

Jyri Partanen, toimitusjohtaja
Finncont Group, puh. +358 44 586 1294

Hans Johanson, hallituksen puheenjohtaja
Finncont Group, puh. +358 50 643 38

Jussi Seppälä, Sponsor Capital
puh. +358 44 337 7665

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sponsor Capital Oy
Sponsor Capital Oy
Mannerheimintie 4
00100 HELSINKI

09 680 3300https://www.sponsor.fi

Finncont Group

Finncont Group on suomalainen vuonna 1974 perustettu kiertotalouden yritys. Yhtiö tuottaa älykkäitä ratkaisuja ympäristö- ja jätehuoltoon, teollisuuteen, kiinteistöyhtiöille, kunnille ja maatalouteen. Finncont tarjoaa asiakkailleen myös sopimusvalmistusratkaisuja ja räätälöityjä tuotekehityspalveluita Finncont Design Studio®:llaan. Konsernin liikevaihto on noin 33 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 160 työntekijää Suomessa Lahdessa ja Virroilla sekä Ruotsissa Göteborgissa.

Sponsor Capital

Sponsor Capital on suomalainen vuonna 1997 perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin. Sponsor Capitalin sijoituskohteet ovat suomalaisia yhtiöitä, jotka toimivat kotimaassa tai ovat jo laajentuneet ulkomaille. Perustamisestaan lähtien Sponsor Capitalin rahastoihin on sijoitettu lähes 800 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Sponsor Capital hallinnoi aktiivisesti yhteensä 428 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Toimintansa aikana Sponsor Capital on sijoittanut 34 suomalaiseen yritykseen, kuten Exel, Teleste, Barona, Accountor Group, MedOne, Orthex, Myllyn Paras, StaffPoint, Duell Bike Center ja Nordic Lights.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sponsor Capital Oy