Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat

Jaa
Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.
Timo ja Pirjo Niinimäki. Kuva: Taneli Niinimäki
Timo ja Pirjo Niinimäki. Kuva: Taneli Niinimäki

Kievari Rantapirtti

Kievari Rantapirtti tarjoaa koiravaljakkoajeluita, ralliautoilua, moottorikelkkasafareita, kalastusta, melontaa ja ylipäätään kaikkea, mitä keskisuomalaisessa luonnossa voi tehdä. Vain mielikuvitus on rajana.

1950- ja 1960-luvun vaihteessa isäntä Esko Niinimäki katseli vanhan tervatehtaan tynnyreitä. Hetken tuumailun jälkeen nokkela mies keksi, että nämä jättitynnyrit olivat kuin luotu saunaksi.

- Pyöräytetään tynnyri sopivaan paikkaan, pannaan kiuas toiseen päähän ja ovi toiseen päähän. Siinäpä soma tynnyrisauna paikkaan kuin paikkaan, kertoo Niinimäki.

Hyvät ideat leviävät aina nopeasti, ja pian muutkin halusivat oman tynnyrisaunansa. Niinimäen ei auttanut muu kuin alkaa valmistamaan pyöreitä saunoja ihan tosissaan. Tynnyrisaunoja on tehty tähän päivään saakka ja tehdään vielä tästä eteenpäinkin Koskenpäällä.

Lue lisää Kievari Rantapirtin toiminnasta nettisivuiltamme https://www.mtk.fi/-/kellokas-kehittyva

Leppävirran Niemilomat

Asiakaslähtöisyys, rauhallinen ympäristö ja kaunis luonto ovat Niemilomien vahvuuksia. Ruokakulttuurikin on huomioitu. Perheyrityksellä on pitkät perinteet suvun taikinajuureen tehtävästä ruisleivästä. Sitä asiakkaat arvostavat.

Niemilomat sijaitsee Unnukan rannalla, Saahkarlahdessa, Leppävirralla. Kesäisin Niemilomien asiakkaista 50 prosenttia tulee ulkomailta, eniten Keski-Euroopasta. Suomalaisista vieraista pääosa tulee Etelä-Suomesta ja lisäksi Keski-Suomesta sekä Länsirannikolta.

Niemilomien menestyksen salaisuus on hyvä palvelu. Yrittäjä Reeta Halonen kertoo nauttivansa työstään ja se näkyy. Asiakasmäärät ovat kasvaneet ja yritys on kehittänyt ohjelmapalveluita, kuten pakopelejä ja sähköpyöräilyä metsässä.

- Minusta on mahtavaa luoda ihmisille elämyksiä. Meillä on todella paljon kanta-asiakkaita, joiden kanssa meillä on jopa yli 20 vuoden asiakassuhde. Asiakkaista on tullut ystäviä, ja heitä on ilo nähdä, kertoo Halonen.

Lue lisää Leppävirran Niemilomien toiminnasta nettisivuiltamme https://www.mtk.fi/-/kellokas-kehittyva

Palkinnot jaettiin 47. Valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa 22.3.2023 Kajaanissa.

Lisätiedot:
Timo Niinimäki, yrittäjä, Kievari Rantapirtti, 0400323854, timo.niinimaki@kp-rantapirtti.fi

https://www.kievarirantapirtti.com/

Reeta Halonen, yrittäjä, Leppävirran Niemilomat, reeta.halonen@niemilomat.fi , 0407159568
https://niemilomat.fi

Lisätietoja huomionosoituksesta:
Saila Valkeaniemi, puheenjohtaja, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry, 0503091660
Kimmo Aalto, toiminnanjohtaja, Lomalaidun ry, 0401791618

https://www.smmy.fi/
https://www.matkamaalle.fi/
https://www.lomalaidun.fi/ 

Avainsanat

Kuvat

Timo ja Pirjo Niinimäki. Kuva: Taneli Niinimäki
Timo ja Pirjo Niinimäki. Kuva: Taneli Niinimäki
Lataa
Reeta Halonen. Kuva: Mikko Lyytikäinen
Reeta Halonen. Kuva: Mikko Lyytikäinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n johtokunta hallitusneuvottelijoille: Maatalous ei kestä nyt leikkauksia16.5.2023 10:58:18 EEST | Tiedote

MTK:n johtokunta tyrmää julkisuudessa esillä olleet, maataloudelle kaavaillut budjettileikkaukset. Tiistaina koolla ollut johtokunta totesi ymmärtävänsä hallitusneuvottelijoiden pakon julkisen talouden tasapainottamiseen, mutta kustannuskriisin riepottelema maatalous ei siihen tässä vaiheessa voi osallistua. ”Tarvitsemme ensin rahaa markkinoilta. Historian syvimmästä kriisistä ei ole vielä toivuttu. Leikkaukset olisivat isku paitsi maatiloille, myös iso riski Suomen huoltovarmuudelle ja suomalaisten ruokaturvalle”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

YHTEINEN TIEDOTE: Julkiset ruokahankinnat tulee saattaa elintarvikemarkkinavaltuutetun toimivallan piiriin9.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Elintarvikemarkkinavaltuutettu sekä ruoka-alan etujärjestöt katsovat, että julkisten ruokahankintojen sopimukset tulee elintarvikemarkkinalain muutoksella saattaa nykyistä tiiviimmin elintarvikemarkkinavaltuutetun toimivallan piiriin. Elintarviketuotannon kustannuskriisissä julkisten hankintojen sopimukset ovat osoittautuneet erittäin jäykiksi ja johtaneet tavarantoimittajien kannalta kohtuuttomuuksiin. Tulevalta hallitukselta odotetaan toimia elintarvikemarkkinoiden toiminnan parantamiseksi koko ketjun yhteistyönä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme