Helsingin tapahtumasäätiö

Kiinalaisen uudenvuoden juhla käynnistää rotan vuoden Kansalaistorilla 24. tammikuuta

Jaa

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimässä ulkoilmatapahtumassa juhlitaan sian vuoden päättymistä ja rotan vuoden alkua. Pekingiläisten taiteilijaryhmien esityksiä täydentää Haya-yhtye.

Kiinalainen uusivuosi, Peking-oopperaesitys "Apinakuningas"
Kiinalainen uusivuosi, Peking-oopperaesitys "Apinakuningas"

Kansalaistorilla perjantaina 24. tammikuuta vietettävässä juhlassa nähdään muun muassa tanssivia lohikäärmeitä ja leijonia sekä Pekingistä saapuvien taiteilijaryhmien taidokkaita tanssi- ja oopperaesityksiä. Illan ohjelman päättää mongolialaista musiikkiperinnettä folkmusiikin uusimpiin virtauksiin yhdistävä Haya-yhtye. Haya on voittanut useita palkintoja Kiinassa ja Taiwanissa, ja yhtyeen Silent Sky on kaikkien aikojen myydyin maailmanmusiikin albumi Taiwanissa.

Kiinalaisen uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista juhlahumua. Tapahtumassa voi myös seurata Pekingin uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä sekä jäänveistomestari Xueqianqin työskentelyä rotan vuotta juhlistavan veistoksen parissa.

Kansalaistorin juhlan lisäksi tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös kiinalaista kulttuuria eri tavoin avaavia oheistapahtumia. Kulttuurikeskus Caisassa kuullaan tapahtumaviikolla luento Peking-oopperasta sekä katsotaan uutta ja palkittua kiinalaista elokuvaa. Kulttuuritalolla taas ihaillaan kiinalaisen uudenvuoden gaalaa torstaina 23.1. ja Finlandia-talossa soi kiinalaisen uudenvuoden konsertti maanantaina 27.1.

Helsingin kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan osallistuu vuosittain noin 30 000 kävijää. Tapahtuman tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa.

Kiinalainen uusivuosi Helsingin Kansalaistorilla pe 24.1.2020 klo 16–20. Vapaa pääsy. 

Kulttuurikeskus Caisan oheisohjelmassa yleisöluento Peking-oopperasta ti 21.1. klo 17.15 sekä Jäähyväiset-elokuvan ennakkonäytös ke 22.1. klo 19 yhteistyössä Cinema Mondon ja Helsinki Cine Aasia -festivaalin kanssa. Kiinalaisen uudenvuoden gaala Helsingin Kulttuuritalolla to 23.1. klo 17 ja sinfoniakonsertti Finlandia-talossa ma 27.1. klo 19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 458 7243.

Kuvat

Kiinalainen uusivuosi, Peking-oopperaesitys "Apinakuningas"
Kiinalainen uusivuosi, Peking-oopperaesitys "Apinakuningas"
Lataa
Haya-yhtye
Haya-yhtye
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin juhlaviikonlopun alla jaetaan satoja henkilökohtaisia Taidelahjoja ympäri kaupungin3.8.2020 10:01:18 EESTTiedote

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta Helsingin juhlaviikonloppu levittäytyy 21.–23. elokuuta pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Taide tulee lähelle, kun taloyhtiöiden pihoilla kuullaan intiimejä korttelikonsertteja ja helsinkiläiset pääsevät ilahduttamaan läheisiään henkilökohtaisilla Taidelahjoilla. Kuka tahansa voi tilata verkossa esityksen ystävälleen tai perheenjäsenelleen. Taidelahjat jaetaan Helsingin juhlaviikonlopun johdantona 7.–9. elokuuta yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Helsingin Tuomaan Markkinoilla vieraili yli 340 000 kävijää23.12.2019 09:57:14 EETTiedote

Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat keräsi jälleen 6.–22. joulukuuta Senaatintorille yli 80 käsityöläistä, pientuottajaa ja ravintolatoimijaa. “Myyjävalinnoissamme painotimme tänä vuonna vastuullisuutta, lähituottajia, kotimaisuutta ja ekologisia raaka-aineita. Ilahduttaa, että tämä sai näin hyvän vastaanoton, ja kauppa kävi vilkkaana koko markkinoiden ajan”, kertoo Tuomaan Markkinoiden vastaava tuottaja Marianne Saukkonen. Kestävien lahjaostosten ja jouluherkuttelun ohella Tuomaan Markkinoilla virittäydyttiin kauden tunnelmaan muun muassa laulamalla joulukaraokea ja osallistumalla vegekinkkubingoon. Vanhan ajan karuselli ja joulupukki keräsivät niin ikään runsaasti vierailijoita läpi markkinoiden. Joulutorin kävijämäärä kasvoi viime vuodesta hieman lyhyemmästä aukioloperiodista huolimatta: kävijöitä oli runsaan kahden viikon aikana noin 343 500. Markkinoilla viihtyivät niin helsinkiläiset kuin matkailijatkin. MyHelsingin vastuullisia tapahtumia esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme