Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kiinalaista perinnettä ja uusinta teknologiaa – Wusheng Companyn Trog Kanneltalon ensi-illassa 22.1.2020

Jaa

Suomalaisen peking-oopperaryhmä Wusheng Companyn uutuusteos Trog pureutuu taistelulajien ytimeen. Kantaesitys nähdään Kanneltalossa tammikuussa 2020.

Peking-oopperaan suomalaisyleisön tutustuttanut Wusheng Company tekee uusia aluevaltauksia kymmenennessä teoksessaan Trog. Luvassa on perinteisiä peking-oopperaelementtejä yhdistettynä taistelulajeihin syventyvään kirjallisuuteen, uusinta teknologiaa hyödyntävään äänisuunnitteluun, kehorytmiikkaan sekä näyttävään visuaalisuuteen. Teos perustuu englantilaisen kirjailijan John Evansin runomuotoiseen tekstiin, joka sovitetaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämölle.

Teos pureutuu taistelulajien ytimeen: kehittyäkseen taistelulajien harrastajana ja ennen kaikkea ihmisenä, tarvitaan muutakin kuin fyysistä voimaa. Tarina kertoo eristäytyneestä ja menneisyytensä kieltävästä Trogista (Antti Silvennoinen), jonka salaperäinen Crystalman (Pekka Saarikorpi) johdattaa matkalle kohti todellista mestaruutta ja syvempää itseymmärrystä. Lopulta vahvuus löytyy oman haavoittuvaisuuden kautta.

Kiinassa peking-oopperaa opiskellut Antti Silvennoinen käsittelee teoksessa omakohtaisia kokemuksiaan peking-oopperan harjoittelun parissa, sillä niin kuin taistelulajit, myös peking-ooppera vaatii taituruutta.

Peking-oopperaperinteiden mukaisesti tarinaa kerrotaan vahvoin ja korostetuin liikkein, jotka kietoutuvat saumattomasti musiikkiin. Peking-oopperan liikekieli yhdistelee balettia ja kung-futa. Teoksen äänimaisema koostuu monenlaisista elementeistä: on lyömäsoittimia, suomeksi laulettuja perinteisiä peking-oopperamelodioita, kehorytmiikkaa ja digitaalista tuotettua ääntä. Mielenkiintoisen lisänsä äänisuunnitteluun tuo uusin teknologia. Esityksessä on käytössä MI.MU-hanskat, joiden avulla käden liikkeillä pystyy esimerkiksi nostamaan ja vähentämään äänenvoimakkuutta. Interaktiivisia hanskoja käytetään ensimmäistä kertaa näyttämöllä.

Wusheng Companyn taiteellinen johtaja Antti Silvennoinen toimii teoksen ohjaajana, koreografina sekä esiintyjänä. Hänen kanssaan lavalla nähdään muusikko Pekka Saarikorpi, joka vastaa myös teoksen äänisuunnittelusta. Visuaalisen ilmeen takana on valosuunnittelija Joonas Tikkanen.

Ennen ensi-iltaa, keskiviikkona 22.1. klo 17.15 järjestetään Kanneltalon kahvilan stagella Enemmän irti esityksestä -alustus, jossa Anna Thuring johdattaa teoksen sisältöihin. Lisäksi kaikkien esitysten jälkeen pidetään yleisökeskustelut.

Ohjaus: Antti Silvennoinen
Koreografia: Antti Silvennoinen
Dramaturgia: Antti Silvennoinen & Per Ehrström
Alkuperäinen tarina: John Evans
Esiintyjät: Antti Silvennoinen & Pekka Saarikorpi
Ääninäyttelijä: Jonathan Hutchings
Musiikki ja äänisuunnittelu: Pekka Saarikorpi
Valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Pukusuunnittelu: Antti Silvennoinen & Annika Saloranta
Laulu: Trad. sovitus ja esitys Markus Rantanen
Kuva: Teemu Ullgrén
Tiedottaja: Milka Räisänen
Tuotanto: Wusheng Company ja Kanneltalo

Wusheng Company: Trog
ke 22.1. klo 18, ensi-ilta
pe 24.1. klo 18
la 25.1. klo 18
to 30.1. klo 18
pe 31.1. klo 18
Kesto n. 50 min.
Kieli: Suomi ja englanti
Liput alk. 15/12 €, lippu.fi

Lehdistötilaisuus

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen torstaina 9.1.2020 klo 14 Kanneltaloon (Klaneettitie 5). Työryhmä on paikalla kertomassa esityksestä. Antti Silvennoinen ja Pekka Saarikorpi esittävät demon Trog-esityksestä.

Kutsu esitykseen

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut Wusheng Companyn esityksen Trog ensi-iltaan ke 22.1. klo 19 Kanneltaloon (Klaneettitie 5). Kutsu on voimassa myös muihin esityksiin. Kutsu on kahdelle.
Kutsuvierasliput ensi-iltaan tai muuhun esitykseen tämän linkin kautta, ole hyvä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja ts. Maria Junno
maria.junno@hel.fi
040 176 9173

Wusheng Companyn tiedottaja Milka Räisänen
milka.m.raisanen@gmail.com
050 538 9736

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
anne.malmstrom@hel.fi
040 334 1089
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika

Kuvat

Lataa
Wusheng Company: Trog, (c) Teemu Ullgrén
Wusheng Company: Trog, (c) Teemu Ullgrén
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kallion kirjaston pyörälähetti toimittaa kuntoiluvälineitä kotiovelle 8.7. alkaen6.7.2020 11:30:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja. Pyörälähetti-palvelu on tarjolla 8.7.–28.8. välisen ajan.

A bike messenger from Kallio Library will be making exercise equipment home deliveries starting from 8 July6.7.2020 11:28:00 EESTPress release

Helsinki City Library is implementing a summer campaign, in which a bike messenger will be delivering exercise equipment borrowed from the library home to people at highest risk from coronavirus. Customers may borrow pedometers, dumbbells, ankle weights, walking poles, press-up handles, pilates balls, balance pads, and exercise and resistance bands. The bike messenger service is available 8 July–28 August.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme