Atradius

Kiinnostus luottovakuuttamista kohtaan kasvussa Länsi-Euroopassa

Jaa

Atradius on julkaissut vuoden 2021 maksukäytäntöbarometrin tulokset Länsi-Euroopan osalta. Yritykset seuraavat asiakasmarkkinoiden kasvavaa maksukyvyttömyysriskiä.

Tanskassa B2B-maksukäyttäytyminen oli heikointa, sillä B2B-laskutuksen kokonaisarvosta erääntyneiden laskujen osuus oli 62 % ja alaskirjausten 14 %. Koko Länsi-Eurooppaa tarkasteltaessa erääntyneiden laskujen osuus laskujen kokonaisarvosta oli 53 %, kun niiden osuus oli 47 % vuonna 2020. Alaskirjausten arvo oli vastaavasti 10% (7 %), mikä on korkeampi kuin Itä-Euroopan maiden vakaana pysyneet 5 % (5 %) alaskirjaukset.

Länsieurooppalaisten yritysten tämänvuotinen maksukäyttäytymisen heikkeneminen näyttää lisänneen luottovakuutusten kysyntää, sillä yli puolet alueen yrityksistä suunnittelee ottavansa luottovakuutuksen käyttöönsä ensi vuonna.

Atradiuksen Chief Market Officer Andreas Teschin mukaan nämä tutkimustulokset osoittavat, että yritykset ovat valmiina ratkaisevalla hetkellä:
”Yritykset ovat jo kärsineet pandemian aiheuttamasta taantumasta, mutta on merkkejä siitä, että ensi vuosi saattaa olla vieläkin haastavampi. Maailmanlaajuisesti arvioiden odotamme maksukyvyttömyystapausten lisääntyvän noin 33 %. Länsi-Euroopan osalta arviot viittaavat konkurssien lisääntymiseen etenkin Italiassa (34 %) ja Isossa-Britanniassa (33 %). Yritysten tulee huomioida haasteelliset ajat ja ryhtyä toimiin myyntisaataviensa suojaamiseksi.”

Tämänvuotisessa tutkimuksessa yrityksiltä kysyttiin myös liiketoiminnasta pandemian aikana ja siitä, ovatko ihmisten ja tavaroiden liikkumisrajoitukset vaikuttaneet työskentelytapoihin. Suurin osa vastaajista kertoi lisänneensä digitalisaatiota, ja monet ilmoittivat ottaneensa digitaaliset työkalut käyttöön pysyvästi. Digitaalisten työkalujen skaala ulottui pilvipohjaisista palveluista aina ohjelmistoihin, jotka mahdollistavat sähköisen kaupankäynnin ja etätyöskentelyn.

Atradiuksen maksukäytäntötutkimus tehtiin vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, ja se kattoi 13 Länsi-Euroopan maata. Tulokset antavat hyvän käsityksen maksukäyttäytymisestä eri toimialoilla ja markkinoilla sekä näkymän markkinoiden yleiseen luottamustasoon. Yksittäiset maaraportit löytyvät kotisivuiltamme Atradiuksen Julkaisut-osiosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atradius
Atradius
Mannerheimintie 4
00100 Helsinki

+ 358 96 811 240https://atradius.fi/

Luottovakuuttamisen, takausten ja perintäpalveluiden asiantuntijoina olemme sitoutuneet rakentamaan vahvoja asiakassuhteita.

Atradius on merkittävässä roolissa tukiessaan kansainvälisesti toimivien suomalaisten yritysten liiketoimintaa. Kansainvälinen verkostomme mahdollistaa sen, että pystymme vastaamaan suomalaisten asiakkaidemme moninaisiin tarpeisiin sekä koti- että vientimarkkinoilla.

Olemme kansainvälinen yritys; toimimme 52 eri maassa ja meillä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme